tisdag, januari 08, 2008

Det här var ju meningen att visa könsroller, men...




Som det översta kortet visar så stod mellansyrran brevid med skeptiska ögon och klart okorrekt med dagens genusbrillor på, syrran borde skjuta och jag skulle väl haft ett dockhus med mig där i skogen.

Men, efter att ha kollat och scannat lite mer gamla foton så var det nog rätt ok för 30-40 år sedan, i vår familj;

Pudeln Sappo som delade mjölkfat med igelkotten när han inte försökte sätta på den, och de säger att pudlar är kloka, nejnej, de är k-ta, bland Sappos erövringar märks både Getabockar, Igelkottar och!? En folk och hundilsken bunden gråhund som också hade snopp. Han var rolig Sappo, en hundarnas Gert Fylking.

Det tredje kortet har jag en klassisk kokerskamössa, syrran hade nån NewYork-gängmössa, eller var hon helt enkelt kal på den tiden. Pappa som övervakar allt såg ut som en kändis eller modell typ, tyckte Kerstin medans Olle var bombsäker på att Farfar var en kändis, fast utklädd till tjej. Med 40års intervall har han innefrisyr.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Här föddes intresset för matlagning hos Johan (sista bilden). Och hans syster K är numera en duktig cyklist och dessutom en duktig kock som inte använder socker i stora mängder. Tänk vad åren går och att jag såg ut som en kändis för 37 år sedan. Bra Kerstin och Olle!
Ursus-ursus lat.

Anonym sa...

Ah!
Mycket inspirerande bilder... måste kolla igenom arkivet och lägga ut lite kul Smedsbo grejjer också. Det finns endel i arkivet... och skannat och klart är det ju redan.
A i Smedsbo

Stefan Ekström sa...

Spelar Pappa i Mando Diao ?

Johan Ahlin sa...

Nu förstår jag vad han gjorde i Borlänge på jobbet, i 40 år.

Anonym sa...

Hundarnas Gert Fylking - sånt klockrent konstaterande! Haha