fredag, oktober 19, 2007

Varje dag borde vara ett matlagningsprogram!


Efter att ha ätit Fläsklägg med rotmos till lunch i 4dagar så kräver både smaklökarna och tarmarna förändring.

Detta tar 15 minuter att göra.

Receptet är för 1 person.

1 liten mugg fullkornscouscous
1 liten mugg vatten
1 tsk olja
1 tsk smör
1/4 rödlök i tunna älngder
1 tärnad tomat
1 vitlöksklyfta
1 citronklyfta, saften från
1 tsk honung
1 halv mugg fetaosttärningar
1 styckefryst men tinad laxfilébit
1 msk grekisk yoghurt
1 sprut med balsamvinägercremeflaskan
salt
peppar

Gör såhär;

Salta o peppra laxen och lägg i stekpannan med lite olja.

Tärna tomaten, skiva löken.
Koka upp vattnet, dra kastrull åt sidan samt häll i couscousen, på med lock.
Efter 1 minut lägger man i smöret, oljan och grönsakerna, rör försiktigt och på med locket. Värm supersvagt i 2 minuter till, ta bort från värmen, vänd ner fetaosten, honungen och citronsaften. Smaka av med salt och peppar.

När laxen är färdigstekt lägger man upp couscousen och laxen på tallrik, gör ett par varv med balsamicocremen och klicka upp lite yoghurt, ÄT.

1 kommentar:

steffi sa...

Mums, det ska vi provlaga hemma i sköna Sköndal!