onsdag, september 12, 2007

Vem läste vad??


I går alltså, vi fick ett skrattanfall, efter att ha pratat jämlikhet jag, frugan och min yngsta lillasyster som var tillfälligt på besök.

Snacka om att "snacka om könsroller" för att sen gå in i dem på riktigt!

Bilden ovan föreställer kvällslektyren, gissa vem som läste vad...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kul diskussion med könsrollerna...men kan du förklara hur det kommer sig att en 1-årig kille som får en docka direkt börjar köra runt med den på golvet som om den vore en bil? Är det genetiskt eller miljön??
Ha´de´ /SiU

Johan Ahlin sa...

Pojk eller flickdocka?

Anonym sa...

Bra att ni lagt "feng tjoooi" åt sidan en stund , verkar på håll som vissa försöker stöta bort det manliga på brahegatan :)
stå på dig jovani

vänligen den ödmjuke kil.

Johan Ahlin sa...

Soffankommer om 5 veckor och jag slåss minst en kvart om dagen med Olle, så, det ska nog ordna sig

Anonym sa...

Hej igen, klart killen fick en bebis-docka med obestämt kön, allt i jämlikhetens tecken.

Anonym sa...

Hm, nog vore det intressant om det var du som läste Gemzöes bok. Den är faktiskt riktigt bra och allmänbildande och feminismen avskräcker inte alls när man läst den. Tycker by the way att det varit alldeles för lite jämställdhetsbloggande på din sida. Vad tycker du t.ex. om att borgarna ska införa vårdnadsbidrag?
Jag tror nog att dockan som bil mycket väl kan vara genetiskt men väldigt mycket av det vi gör senare i livet är en produkt av miljön men oftast är vi en aning blinda för det. Och slåss du med din son så undrar vän av ordning om du också gör det med din dotter??? Tänk på att din dotter en dag ska leva med en man (kanske) och tänk då vad du vill att hon ska ha med sig i bagaget och vad hon ska kunna ställa för krav i ett förhoppningsvis jämställt förhållande!
Madame W

Johan Ahlin sa...

Slåss var nog att ta i. Däremot är det brottningsmatcher praktiskt taget varje dag i vårt hem, med både son och dotter!

Anonym sa...

Håller med om att boken är bra! Och vårdnadsbidraget är helt åt skogen, i alla fall ur jämställdhetssynpunkt. Men det ska bli intressant att se om jämställdhetsbonusen får något genomslag.
Frist