söndag, september 23, 2007

Allt gott är 4...


Pasta a la Carbonara(Pasta på kolarhustruns vis)

4 personer

Blanda följande feta grejer;

4 dl grädde
4 äggulor
4 dl riven ost(gärna med 1 dl parmesan)
4 hg rökt skinka
4 pressade eller rivna vitlöksklyftor
40g rumstempererat smör
Svartpeppar o Salt

Koka spagetti och 1 minut innan färdigkokt, häll av vattnet, vänd ner pastasåsen och värm svagt under omrörning i 2 minuter.

Jag är inte nån kolarhustru, men det är mitt recept iaf!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar gott som tusan,jag gillar starkt ditt generösa tilltag med grädde mmm.
Allt gott är 4 det tycker Magnus Uggla oxå jag tänker då på 4sekunder:)

Trevlig fortsättning på söndagen.

vänligen kfl (lite ny sign)

Johan Ahlin sa...

Det är jäkligt gott, det enda jobbiga är väntan på elaka samtal och inlägg från arga och besvikna kostrådgivare...

Anonym sa...

haha mja släkten är värst :)
kfl

Mange sa...

Ingen olivolja, alltså...? Hmmm...

Johan Ahlin sa...

olivolja i en carbonara, nejnej, på sin höjd i pastakoket för att förhindra eventuella överkok...

Johan Ahlin sa...

Mange, olivolja, jag kan inte smälta det...

Johan Ahlin sa...

Mange


Jag är sååå besviken på dig.

Mange sa...

Det är faktiskt en viss herr Lejon-kulla-kuu som en gång i tiden lärt mig det. Du får skylla på honom...

Anonym sa...

Klolejon använder olivolja som brylkräm/till utemöblerna samt smörjning av cykelkedjor och sist men inte minst makaronerna.

kfl