fredag, augusti 22, 2008

Vårdnadsbidrag

Nu när 15 av landets kommuner har infört vårdnadsbidrag så visar det sig i en del fall att man inte tänker spendera mer tid med barnen, man har tänkt engagera en barnflicka för de 3000kr man får, och, ehh, det var nog inte tanken. Kristdemokraterna har drivit vårdnadsbidragsfrågan hårt inom Alliansen med föresatsen att få folk att vara hemma mer med sina barn. Partisekreteraren Lennart Sjögren menar att målet aldrig varit längre ledighet med barnen men däremot längre tid per dag.
Vårdnadsbidraget som införs succesivt i nästan hela landet är en riktig bakåtsträvare i jämlikhetsfrågan, det behövs inga kostsamma konsultutredningar för att fatta det.
Fördelningen mellan uttagna föräldradagar har haft en god förändringstakt tycker man(Allianspolitikerna) och behöver inte ekonomiska styrmedel som katalysator för en mer jämlik barnledighet. Problemet är bara att det med en enkel logaritmisk modell visar att det tar 214 år innan full likhet inför barnledigheten är ett faktum.
Frihet, Jämlikhet och Broderskap gällde för 220 år sedan, det borde det göra idag med fast i omvänd ordning, typ Jämlikhet, Frihet Broderskap.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant! Tillbaka till hemmafrurollen! Vad tror du om jämställdhetsbonusen då?

Anonym sa...

Så sant! Tillbaka till hemmafrurollen! Vad tror du om jämställdhetsbonusen då?

Johan Ahlin sa...

Jag vet inte vad jag tycker, kan för lite.