Jag och dotter "K " fick lite tryffelfeelin på kvällskvisten. Hon vet mycket väl att det är bara på lördagarna man får äta sånt. Men, man kan ju alltid göra godiset i veckan... å tro att det finns kvar tills lördagen.
Såhär gjorde vi, lite på frihand;
Hallontryfflar
Tina en näve(espressokopp) frysta hallon och passera genom sil.
Koka upp 1/4 dl grädde, 25g smör, 40 gram socker och hallonpurén(ung 40 gram).
Häll detta över en uppdelad 100 grams chokladkaka, blanda tills det "slätnar".
Låt svalna rumstempererat på vanlig tallrik.
Skeda upp 15 klickar på ett annad fat och kyl i kylskåp 40 minuter.
Rulla "klickarna" i händerna till runda bollar, sikta eller rulla i kakao.
Otroligt goda tryfflar, dubblera gärna receptet, men minska då sockret och smöret något.
Bon Apetit.
4 kommentarer:
mmm...va gott. Ser nästan ut som ba....
...nankaka
Har du för lite podietid, eller....?
Nejdu! Med Beethovens Eroica och Shosta's 1:a cellokonsert har för omväxlings skull övat och suttit på podiet mer än tillräckligt.
Skicka en kommentar