lördag, februari 17, 2007

Det var då själva f..


Nettotillskottet av växthusgasen koldioxid från bilar som körs på E85(Etanol) är c:a 60-80 procent lägre än om bilen körs på bensin. Det är det enda jag vill veta, än så länge. Smälter isarna vid nord och sydpolen och medeltempen höjs så dör i princip alla, vanliga människor iallafall. Skräckscenario jajamensan, men så är det.

Motviljan mot etanolen är massiv bland både motorjournalister och en del forskare mfl, de hävdar att man inte vet exakt vad som släpps ut vid spritförbränningen, inte jag heller. Men det är ett kalkylerat risktagande man får göra att driva bilarna med etanol där det sägs att en del riktigt cancerogena partiklar slipper igenom katalysatorer och filter. Ok, forska mer och rena bättre, men med el och olja så kontaminerar vi jordklotet antingen med radioaktivitet, eller kanske än värre ; med fesljummet smältvatten från polarisarna.
Bilden föreställer Oljetankern Exxon Valdez som 1989 släppte ut motsvarande 125 olympiasimbassänger olja utanför Alaska, alltså omkring 40 miljoner liter olja...


Inga kommentarer: