fredag, februari 23, 2007

Vad ger de ungarna till frukost i Österrike?


Apropå posten nedanför med den talangfulle banjospelaren. När jag var tio år kunde jag refrängen till"Born to be alive", nån vers av nån Emil-låt och bitar av nån snapsvisa jag hört hemma.

HÄR är en kille som "river av" Nattens drottnings aria ur Trollflöjten, å inte på nån opera, nejnej, en helt vanlig skoluppvisning nånstans i Österrike.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, har tänkt så här. Skulle inte Mange och du bilda ett eget parti?? Solidarisk kultur till alla eller något sådant. Mange kunde stå och skrävla på barrikaderna och du kunde mysa lite i bakgrunden och trilla köttbullar och tryffel till era väljare. Ingen dålig ide??
Barnen i Österrike får naturligtvis Mozartkugeln till frukost. Hilsen R.

Johan Ahlin sa...

Jaadu R, Skulle gärna vilja nån gång på allvar ha åsikter i nån stadsdelsnämnd, men i min stadsdel så skulle mitt parti få 1/10 av mandaten, så hur mkt man än argumenterade skulle man inte få sin röst hörd. Mange fungerar bra när han är lite småförbannad tycker jag, det måtte du väl märkt.
Förresten har jag ett bra recept på Mozartkulor, kan maila det till jul.

Johan Ahlin sa...

R;
Dessutom räknar jag iskallt med att få se dig i nån husvagn på vägen mellan City och Hässelby säljandes svensk husmanskost till billiga euros, nåt måste du väl hitta på om nåt år:)

Mange sa...

Jag tror han kommer stå där, fast säljandes pallvis med importerat dåligt rödtjut...

Anonym sa...

Kör. Inte skola. (Men visst var han förbaskat duktig.) Och killen i Deliverance spelar väl inte själv? Jag har läst att det lades på i efterhand. En koll på Wikipedia uppger samma sak åtminstone där.

//JJ

Johan Ahlin sa...

Johan; Nästan all musik läggs på i efterhand, även den som ser ut att spelas live, och killen som lirar banjo kunde spela banjo, sen får vi gissa eller tolka själva, för i soundtracket står det inte vem det är som lirar, håll med om att dimensionen med en äkta hillbilly som lirar blir bättre:)

Anonym sa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Dueling_Banjos anger Eric Weissberg och Steve Mandel.

//JJ