söndag, april 23, 2006

"Nu är husmannen dyr"



När man får tag på färsk kalvlägg, speciellt framlägg(framläggen är biten mellan knäet och bogen), då är det bara att slå till. Priset varierar från konsums 149kr/kg fryst och maskinsågat "vacumpackat" opersonligt, datumstämplat men ändå ganska ok kött, till den färska stora biten hos kötthandlaren som sågar upp bitarna med bandsågen till det facila priset 220kr/kg. Köttet från kalvarna har blivit rött igen efter all kritik om åderlåtning och extremt järnfattig kost innan slakt, det fanns till o med köttproducenter som bytte ut järnboxarna mot trästaket för att inte kalvarna skulle få i sig järn innan "avdagatagandet". Vad gör man inte för att få en riktigt gyllenbrun, frasig kalvschnitzel som är alldeles vit inuti...
I Östermalmshallen tipsade iallafall styckmästarn mig om att absolut inte koka läggen i rödvin,
-Då kan du lika gärna köpa högrev från nån gammal kossa , tyckte han!("A" fick gå till systemet och köpa en flaska vittjut på tetra!) Det enda som överträffar kalvlägg är oxsvanssoppa, den blir ännu mer mustig. Tyvärr har dom slutat tillverkat oxsvansar, jag har då inte sett till några i köttdiskarna på ICA eller Konsum....

1 kommentar:

Anonym sa...

Vem f-n häller RÖTT vin i Osso Bucon?? Det är nog bara i Östermalmshallen sådant kan hända. Hilsen Mas-Skåningen