tisdag, mars 17, 2009

Sista korven, suck..

Gör en rotsakslåda i talande stund och väljer mellan kyckling och mina hemlagade Merguez, Merguezen är den godaste korv jag ätit, och faktiskt den "meckigaste".

Tunisisk lammkorv, Merguez 2 kilo


1 slaksida från lamm, ungefär 1.8 kilo(urbenad tunnbringa)

1 dl Harissa(fruktansvärt stark chilipasta)

10 vitlöksklyftor

1.5 dl olivolja

1/2 dl salt

2 msk socker

5 meter lammfjälster

--

Mal köttet och vitlöken 2 ggr, blanda ner harissan, socker och salt, avsluta med oljan. Trä upp den ursköljda lammtarmen på korvhornet.

Gör korv!

Inte längre än 15 centimeter.

Frys in direkt.

Ät inom 2 månader.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad sjutton är en slaksida?

Eller menar du slagsida?
Isåfall, hur vet man vilken sida som är slagsidan?
Är alla lamm låghalta?

Hmm, ser nu att det står tunnbringa.
Den vet jag var jag har iaf, i motsats till Magnus Samuelsson (världen starkaste man en gång i tiden) som verkligen inte har nån tunnbringa.

Många frågor och funderingar blir det. Det är mycket enklare med Falukorv!

Kusin J

Johan Ahlin sa...

Då ska du smaka på hemgjord falukorv:)