Svartpepparkorvarna jag gjorde häromdagen blev perfekta, 5 meter hemgjord korv av nötkött, nåväl, alla utom en som "läckte".. Men, man kan ju inte gå tillbaks till Seger's och klaga på att lammtarmen som inköptes hade ett knappnålsstort hål...
Gott blev det iaf, Ett par kilo väl marmorerat nötkött med en 1/4 näve salt, 1/4 näve paprikapulver(ungerskt) och en halv näve nymalen svartpeppar blev basen i denna korv. Stärkelse? Jo, ett halvt paket ströbröd blandat med en mugg vatten. Inte potatismjöl och ingen kokt potatis, varför? "Näe, de ingredienserna spar jag till korv baserat på gris, precis som jag väntar med späcket till lammkorven, som annars blir för mager och torr".
--
"En näve"=1 dl
"En mugg"=2 dl
onsdag, mars 04, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Kan man inte göra med lammtarmar som man gör med cykelslangar?
Fyll med luft och stoppa i vatten för att hitta läckor.
Vet inte riktigt hur man ska lappa tarmen dock, nån slags kolesterol-lim kanske.
Kusin J
Jorå! Jag testade minsann tarmarna innan, de ligger i saltlake och måste sköljas, man trär helt enkelt upp fjälstret på kranen och spolar.
Limma korven, haha.
Skicka en kommentar