söndag, november 30, 2008

Adventskonsert!

blablabla, till sist vill jag tillägga att körerna I Adolf Fredriks kyrkas adventskonsert skötte sig med den äran, inte minst pga den duktiga körledaren. Om jag är jävig? Absolut!

Sen en stor eloge till Jesper Taube som hade både tydlig textning och väldigt fin klang, jag fick nåt skit i ögat efter inledningsstrofen av "Gören Portarna Höga", vet inte om det berodde på innerlig sång eller att jag för första gången hörde varenda ord i den fina texten.(Sjöng solot själv för 100 år sedan med Ackis Kammarkör men var för nervös för att ha koll på vad orden betydde). Nu talar ju många sångare VÄLDIGT TYDLIGT OCH ARTIKULERAT, så även Jesper, min teori är att efter några år i Kungliga Operans erkänt jobbiga sångakustik så artikulerar man väldigt tydligt för att "nå ut", och det visar sig när man sjunger på andra ställen än på operan.

onsdag, november 26, 2008

Jag måste skaffa mig en hobby!


Jag hade skrivit klart ett jularr(Have Yourself a merry little Christmas) för stor orkester och solo, så fick jag ett kort mail där harpissan skrev att det var bra att hon fick noterna som pdf:er, takt 6 var lite lurig pedalmässigt, för er som tror att harpan är ett instrument där man bara knäpper på strängar säger jag bara; Det är supersvårt att spela harpa, man har nämligen 7 pedaler att använda i olika kombinationer för att få rätt tonart. Det är alltså så att harpan är ett av de allra svåraste instrumenten att spela, nästan i klass med valthorn och oboe, som enligt Guiness rekordbok anses som de svåraste.

För att återgå till ovanstående mail från harpissan; istället för att skriva "Lycka till", så försökte jag bena ut var problemet låg, jag isolerade problemtakten, gjorde en ny ljudfil med ackord för en slags extra korrläsning av harpstämman, en jätteförstoring av takten osvosv. Ett långt följebrev till harpissan med tillhörande ackordsanalys och mp3:a blev resultatet. Inte tillfredsställande, jag måste skaffa en hobby, Alexandra har "sullat" bort våra gratis, digitala tevekanaler från telia så det blir väl till att knyta ryamatta eller göra pärlplattor.

Kolla bilden ovanför så fattar ni!

tisdag, november 25, 2008

Apotekets produkter för kvinnor...

Apoteket nysatsar med batteriprodukter för kvinnor, det har de redan gjort i 40 år, vilken kvinna har inte stängt in en humla i en treotub? Där har ni svaret på treokonsumtionen gubbar, haha.

Ska inte blogga mer, skönt att vara klar med deadlinerelaterade pdf:er.

Just for knowledge..

Min fru sade igår att jag aldrig skulle klara en vaxning av ben, det är helt enkelt bara kvinnor som står ut med den smärtan.

- Prova då! sa jag.

- Du kommer skrika, svarade hon värmandes ett ark, 5 X 10 centimeter.

--

Det gjorde inte ont, faktiskt, jag har varken hög eller låg smärttröskel.

Som motprestation kräver jag att alla kvinnor som hävdar att män inte klarar att vaxa ben utan skrik, ska torr-raka sina mustacher med engångshyvel och direkt slänga på en matsked billigt rakvatten. Det gör riktigt ont det.

--

uppdat.
- Kul att du låter skägget växa, sa en kvinnlig kollega förra veckan.

- Tackdetsamma, svarade jag på en gång. Har faktiskt väntat på att få säga s ångon gång.

lördag, november 22, 2008

Dagens matlåda.

Korv från Lidl med 85% kött
Surkål
Persiljestuvad potatis
Pikant sås.

Lidlkorven år inköpt för länge sedan och egentligen borde man bojkotta den affärn pga deras behandling av hemlösa.

fredag, november 14, 2008

Arbetsmiljö



Jag slank i på riksdagen för en snabbis med frugan, snabbfika alltså. Hon har ett tjänsterum där hela Andorras parlament skulle få plats, riksdagen är väl kulturmärkt och kontorslandskap kan glömmas. Kolla utsikten från fönstret, slottet skymtar. Men det jag är mest avundsjuk på är Mikrovågsugnen i fikarummet. Såna skulle förstablåsarna på jobbet ha, sen måste man ju hitta en som det står tutti på, för rättvisans skull.

torsdag, november 13, 2008

Det börjar äntligen "lacka" mot...


Have Yourself a merry little christmas.
Jo,denna låt ska få sig en duvning, nästan klar med symfoniorkesterarr, finns alltså inga gränser, och skönt nog inga förstärkningar på något instrument, bara sången mikrofoneras. Julkul!

onsdag, november 12, 2008

Vatten!

En falukorv innehåller 1/3 vatten, och? Vatten är nyttigt och jag tänker forsätta äta farbror NE:s recept Falukorv special. Glass är mest luft, bra, då får man i sig mindre grädde kanske?!

Gå till Lidl och handla, där har vissa korvar 115% kött och nästan all sylt innehåller minst 50% bär.

Läs reportage från AB här.

Musiker lyssnar inte på musik!?

De spelar ju själva, så alltså kan de inte ha en uppfattning vad som är bra eller dåligt? Jag skulle vilja förklara för Gunilla Brodrej på Expressen att det fundamentala i utövandet av musik är själva lyssnandet. Det skiner igenom så otroligt tydligt hur sugen hon själv är på att sitta i Polarprisjuryn, och, nja, näe, inte en chans, haha.
Läs artikeln här.

måndag, november 10, 2008

Skitmusik!

Jävligt dåligt, energislukande, starkt hela tiden, inte framåtskridande, inga melodier, inga vågade klanger.

--

En vän till mig från kompositörens hemland;

-Ojoj, spelar ni -----, vi har ju så otroligt mycket bättre kompositörer från -------, svarade han med sin sjungande -------svenska.

--

Ska göra så gott jag kan.

Dn's totala okunskap!

I DN idag berättar Johan Croneman om Marcus Birro och hans medverkan i alla möjliga sammanhang, problemet är bara att bilden bredvid artikeln föreställer hans storebror Peter. Lite roligt med tanke på att Idolmobbingens sidekick Katrin Zytomierska presenterades med fel bild hon också, även där i DN. Jag gillar inte det nyliberala uttrycket "gammelmedia", men DN är onekligen "Bambi på hal is" när det gäller icke politiskt korrekta nutidskändisar.

söndag, november 09, 2008

lördag, november 08, 2008

Matlåda 2, Sallad med rimmad oxbringa och Borlotti


På förekommen anledning tog jag ett något bättre kort på dagens matlåda, inte arty, men, vafan, det blandar sig i magen ändock.

Ok, here's the deal;

200 g rimmad oxbringa(Köp Annersteds saltabitenburk om du inte orkar göra själv)
2 fulla nävar blandsallad
1/2 rödlök skuren i 1/4 ringar
1 tomat i tärning
1 näve svarta oliver
200 g Borlottibönor, noga avsköljda.
Salt, peppar
Pepparotsdressing

Blanda, klart! Å glöm inte att pressad bringa inte blir så snygg om man skär den med kniv, lägg en hel bit i plastpåse och dunka till några ggr, eller riv med nytvättade fingrar.

--

Spelade Dvoraks nya världen igår, gick bra, fin hornsektion med bra ös.

lördag, november 01, 2008

Matlåda


När det är dubbla lördagsföreställningar på "The Producers" hinner man inte iväg till nån bra restaurang och med 13 personer i orkestern, 18 dansare, 6 skådisar och ett helt gäng tekniker så hinner man inte micra maten.
--
Så här blev dagens matlåda; Kycklingfile stekt 1 minut på ALLA 4 sidorna, och färdiggång i ugn 20 minuter med riven citron, honung och basilika. Det enda sättet man kan tillreda en "Suprème" på, alltså. En liten ask med råkost får ackompangera. Et voila! Både smaklökar och kostrådgivare glada!