torsdag, mars 06, 2008

Undrar om de menade allvar?

Simone Beck, Louisette Bertholle och Julia Child skrattade nog en hel del när de skulle "sätta" och designa recept ur det franska klassiska köket för amerikaner. För att de skulle fatta så är det ibland väldigt målande språk i receptbeskrivningarna och ibland helt onödiga manövrar för att uppnå ett visst mål. Ett exempel är Apelsinsmöret, "man väljer 2 vackra apelsiner som man masserar med 8 sockerbitar(För att frigöra apelsinoljan) sedan tar man en potatisskalare och skalar apelsinerna för att sedan hacka sockerbitarna med skalet. Det känns i mina ögon som när man väljer en långsammare men mer vacker väg på semesterresan med bilen.

Bara för att jag råkar vara ledig idag så måste jag laga mat åt Arbetsmarknadsutskottets kanslipersonal ikväll, och, det blir naturligtvis Franskt, först Crème de courgetes au Brie(Briesoppa helt enkelt), sen Coq au vin och till sist Crepes Suzette, med sitt berömda apelsinsmör.

Inga kommentarer: