söndag, augusti 19, 2007

Om nån undrar...


...så ser en surdeg ut såhär innan den stått över natten i ett kylskåp.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ut som en kaskadspya på honkräftor dagen efter... G. House

Anonym sa...

Eller en rejäl fylla på brännvin&morotsaft.

Johan Ahlin sa...

Lingonsylt, vatten och krossad säd är det faktiskt!

Johan Ahlin sa...

Fel av mig; Det här är en glad-deg, hade det varit mjöl hade den blivit sur.

Anonym sa...

Du kan verkligen baka Ahlin.

drmag

Anonym sa...

Johan är mannen som vid vilken tidpunkt som helst - natt som dag - kan sätta igång en surdeg, baka muffins, fritera potatis när chipssuget inte går att stoppa osv! Det är en fröjd att ha en matglad make och jag intar det mesta med mycket god aptit (alldeles för god...). Vad jag minns så har han bara misslyckats kapitalt två gånger. Den ena gången var när han skulle göra en lammanrättning med inbakad omelett!! - smakade och såg ut som en grå ullkofta som körts för hårt i torktumlaren. Sen har han också lyckats salta en potatisgratäng två gånger!!! - Mon Dieu!! (stavas det så?). Själv har jag misslyckats makens misstag multiplicerat med 500. Men jag gör en hel del fräscht i alla fall...
Frist

Anonym sa...

...och dotter K håller också på att bli fast. I dag satt hon som klistrad framför tv:n när Niklas lagade mat. Kock ska hon bli säger hon och O ska bli bagare. Om då O går upp och bakar sådär vid tretiden på morgonen, Johan tar vid sådär vid 10-tiden och K hoppar på kvällsskiftet vid 17...då kommer jag att kunna förses med mat, bröd, desserter, snacks godis - you name it - dygnet runt!!! Det blir kul och många många kilon!
Frist