söndag, oktober 22, 2006

Vem blir det nu då...


Nu när Stegö avgick blir det väl en oförvitlig person utan fel, typ Lena Adelsohn Liljeroth eller liknande, som journalist borde hon iallafall kunna hantera mediadrev och dylikt! Det får inte bli nån elaking som Ingrid Dahlberg.
Apropå förra veckans tonsättarfestival så lyssnade jag på Henzes 7:a(genrepet) det enda som lät ok var trumpeterna och trombonerna, man kanske inte ska döma så hårt eftersom det var ett genrep men nog kunde väl det vara lika seriöst i alla "stämmor". Det enda sättet att avgöra om den "moderna musiken" är bra, är väl att spela noterna exakt som de står noterade. Allt annat är fel. Ok ibland är det så svårt att inte den skickligaste musikern klarar av notbilden, men alltför ofta spelas det slarvigare och mer oförberett än nån romantisk kompositörs alster.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nä nu jävlar...

Mange sa...

http://magnusfranzen.blogspot.com/

Nu kontrar skåningen...huka er i bänkarna...

Anonym sa...

Hur f-n kunde du höra vad som var rätt eller fel. Var det möjligen inte så att du hörde och uppmärksammade det som var starkast i db räknat. Rolf

Johan Ahlin sa...

Jodå, decibelen kan nog räknas en del. Men nu när konserthusets podieakustik har blivit torrare går det faktiskt att urskilja precision o sånt. Tyvärr är det väl bara slagverket som tjänat på "förtorrningen" av akustiken. "Det var bättre förr".