onsdag, september 20, 2006

Ilandsproblem!


Idag när espresson tog 10 sekunder för kort tid genom filtret fick jag huvudbry i säkert 20 minuter. Kaffet ska alltid ha 25 sekunder för en dubbel espresso, iallafall genom våran maskin. Ett tvättäkta ilandsproblem att reta upp sig på.

Ett annat ilandsproblem är hur jämlikheten defineras i Staten; lönerna ska helst vara lika mellan män och kvinnor, chefsjobben skall fördelas jämnt mellan könen osv.
Är det inte väldigt konstigt att bara 20% av papporna tar föräldradagar med det jämställdhetsivrande som drivits i staten? Ekonomiska styrmedel för att få folk att göra vissa saker fungerar faktiskt, ta tex. biltullar, alkoholskatt medmera. Därför tror jag att om staten ska vara för jämlikhet och betala föräldrapenning måste man styra det mot 50% var, dessutom ska det vara inkomstbeprövat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Menar du att du klockar javan varje gång? imponerande i så fall.
Mitt största problem med kaffet är för liten burk ock kaffe över hela diskbänken , men köper jag en större burk? svaret är nej,men burken är "snygg" säger frun. mvh KIL

Johan Ahlin sa...

Nja, kaffepretto som man är så ska en dubbel espresso rinna genom 14g kaffe på sådär 25 sekunder. Maskinen jag har är 9 år gammal nu och fungerar perfekt efter en helrenovering.