måndag, september 04, 2006

Halloumiost till 7-årspresent?!


Vad ger man en 7-åring som önskar sig Halloumiost, sockervaddsmaskin,Hotellövernattning, popcornmaskin eller en sparkcykel, i nämnd rangordning?
Gårdagens konsert hade kunnat sluta dyrare än man kunde tro, jag blev dubbeldebiterad på inträdet, men maken till proffsig eventproduktion på Berns svarade på mitt mail omedelbart med önskan om mitt bankkonto och tillhörande ursäkt.

Poppiga hornisten från konserthuset ska stort tack för fint jobb i Beethovens 7:a förra veckan. I en sån symfoni är ju 2:a stämman mer utsatt än den 1:a'. När man spelat mer höghorn än låghorn de senaste 10 åren blir man ibland avundsjuk på dessa låghornister som har ett ljud som närmast kan härledas till nåt som låter i toastolen när man gläntar på locket, på ett positivt sätt alltså! Denna vecka exekveras Ravel's härliga pianokonsert i G samt Ginasteras Konsertvariationer, undrar om inte den spelades i blåhuset av den skånebördiga exilmasen. Det var väldigt svårt att få tag på en bra cd till den låten på ett legalt sätt, via cd-affärer eller nätshopping, men, som vanligt finns det vänliga själar som lagt ut musiken på fildelarsajter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Supercred till Berns!!!!Både för konserten och för det fantastiska bemötandet i detta ekonomiska trångmål...