tisdag, september 30, 2008

Vill så gärna ha en I-Phone.

Men vägen dit är lång, övertalning, uppvisande av hållbara ekonomiska kalkyler mm. Fungerar inte det ska jag göra som bekantas son, som vid ett ifrågsättande av playstationköp har börjat kissa bredvid toaletten. 100 spänn på att han lyckas med uppsåtet.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Johan. Gå och köp dig en iPhone. Den är 20 år före alla andra mobiler. Dessutom mycket snyggare. Hilsen RoffeBe

Anonym sa...

Pass upp med den där ifånen.

En kollega har den, i början var han bländad av gränssnittet och han var hyfsat nöjd.
Nu efter några veckor, när nyhetens behag har lagt sig, är han inte lika nöjd längre.
Många små saker som buggar, inte fungerar, inte finns. Några gånger om dagen kommer det en suck från honom och ett: "ännu en sak som inte funkar".

Kompisar som istället har valt HTC Diamond Touch har en helt motsatt nöjdhetskurva. Den var lite seg i gränssnittet i början men nu med uppdaterad mjukvara är den snabb och dom säger att dom aldrig har haft en bättre telefon.
Tyvärr så lyckas Apple lura i folk att dom är före alla andra enbart genom sin design, tyvärr är dom inte ledande alls.

Ett test:
http://www.idg.se/2.1085/1.178776

Kusin J

Anonym sa...

Hej Johan. Kusin J har nog förläst sig på PC(för alla)tidningar. Läser du artikeln ordentligt så är iPhone den klara vinnaren. Beror kanske på vilka egenskaper och finesser du värderar. Du har dessutom flera tusen program du kan ladda ner via Apple store. Läser du dessutom mobiltidningar är Apple en ännu klarare vinnare. Hilsen Rolf

Anonym sa...

Ska inte gå in i nån debatt. Det är ingen idé med Apple fanboys nämligen.

jag har icke läst dylik tidning. jag delger förstahandsinformation från real life användare av aktuella produkter. Värdera dom utifrån det.

Ang. testet så kan man väl värdera det som man vill (märk väl att jag inte kommenterade det utan bara la ut länken) men bilden som det står "bäst i test" på i anslutning till HTC telefonen kanske kan ge viss ledning till vilken telefon som "vann" testet.

Anonym sa...

75% av Långtjärns maffian är nöjda ägare av I-Phone , det som är bra är att det går utmärkt att ringa med den också :)

vänligen kil

Anonym sa...

Våga vägra äppelprodukter!
Det är bara "snygg" design
och marknadsföring du betalar
för ändå.

Köpte nyss en ipod. Den är ok
inte mer. Äppelprogramvara på en
pc är heller inte att rekomendera.
I-tunes? maken till bakvänt och
kraschbenäget program får man leta efter. Är dessutom en riktig resurs-sugga.

Vänta åtminstone tills i-Fånen har
batteri så det räcker.

Äpple är ett skumt företag överhuvudtaget.

Nej! Köp ingen i-Fån

/Thomas L

Anonym sa...

Man kan ju börja med att, av misstag..., tappa sin gamla mobil i badkaret när man tvättar sina jeans...
The Wife

Anonym sa...

Tycker att The Wife slår huvet i spiken eller vad det nu heter. Johan det finns HELT VATTENTÄTA fodral till iPhone så du kan lugnt fortsätta att tvätta dina Jeans i badkaret. Hilsen Rolf

Johan Ahlin sa...

Ja, jo, ska höra med teknisk personal hur jag får in mitt telenorkort, gillar nämligen inte Telia. En Iphone blir det.

Anonym sa...

Ok, du gjorde ett bra val av nytt horn, men....

håll dig borta från Äpple-sekten!
Du är fåfäng, det vet jag, men så
fåfäng????

/Thomas L

Johan Ahlin sa...

Hola!
Iphone är en fröjd för ögat och örat, jag vet inte om de andra operativsystemen kan matcha ännu, tror inte det, en om ett år finns säkert windowsbaserade OS för telefonerna.

Anonym sa...

Stå på dig Johan , om man inte har Volvo /Ericsson/Nokia telefon /Hund och handlar på Konsum är man en kuf/särling i sverige . Nu går ryktena att du kör en volvo men jag förlåter dig för denna fadäs,ett tips kan vara ett motiv på ett valhorn på taket.Jag förlåter även alla med svensson telefoner för dom vet inte bättre.

Anonym sa...

Synd Johan att du handlar på Konsum, kör Volov o.s.v. men du har ju en stor chans att visa vilken särling du är, iPhone. Varje dag blir jag glatt surprisad över alla nya möjligheter denna telefon har. Men kom ihåg, den är mer dator än telefon.Nu när jag sett Nokias nya inlägg i debatten inser jag att iPhone är 22 år före packet. Hilsen RolfBe

Anonym sa...

Bra Roffebe du är en klok man.

Anonym sa...

"om ett år finns säkert windowsbaserade OS för telefonerna."

Kan ha missat nån form av ironi här men jag hade windows i telefonen för 6 år sen. Just den versionen var väl i ärlighetens namn ingen höjdare.

Jag har nu backat upp mina ord i min första kommentar och skaffat mig en HTC Diamond Touch. Kostar 4000 helt obunden och utan att man behöver binda sig till nåt alls. Man behöver inte ens installera ett program på datorn för att få igång telefonen ;) Och man kan ladda ner gratis program utan att behöva ge telefontillverkaren sitt kreditkortsnummer och HTC kommer inte att bestämma vilka program jag får eller inte får ha i telefonen, återigen hint, hint, Apple.

Faktum är att HTC klarar ALLT som iphone klarar + det som en modern telefon förväntas klara men som iphone av någon anledning kommer undan med att inte kunna. Så var det med "före sin tid" :)

Var och en må bli salig på sin tro och iphone är alls ingen dålig telefon, men att den är före sin tid och på nåt sätt revolutionerande är helt enkelt inte med sanningen överensstämmande. Man må dock respektera Apple som gång på gång lyckas med konststycket att ge intrycket av att dom på något sätt är ledande teknikmässigt. Dom är duktiga på design och marknadsföring men tekniken i alla deras produkter är medioker och långt ifrån ledande. Nöjd HTC användare Kusin J :)

Anonym sa...

Hej Johan och Kusin J. Om jag inte missminner mig helt är det väl drygt 1(ett) år sedan Apple kom med sin första iPhone. På tal om att vara ledande. Hilsen RolfB Mycket nöjd iPhone ägare

Anonym sa...

En särling skulle välja en Samsung eller ett helt okänt märke.
Att välja en iFån är detsamma som att vara en riktig Svensson och bara flyta med i strömmen och bli lika lurad som alla andra.

och som sagt... apple ÄR inte ett dugg bättre än nått annat. Har nu haft min iPod i en månad och nöjdhetskurvan är i dalande. Är ett mysterium hur iTunes och iPoden samarbetar så ypperligt dåligt. Skulle inte tro det är ett dugg bättre med iFånen. Söker man hjälp blir svaret på 9 av 10 av frågorna: "Köp något ur apple-store".... illa.

Köp nu en iPhone, så jag kan peka finger åt dig och säga "vad-var-det-jag-sa".

/Thomas L

Anonym sa...

Hej thompa bompa. Apple anhängare brukar ofta vara fanatiker och djupt troende. Men det vete f-n om inte du tar priset fast från motsatt håll.Hoppas vi träffas en dag över en øl kanske,så kan vi snacka trosfrågor. Háde Rolf B

Anonym sa...

Hehe, alltid kul att ta i lite extra... Ärligt talat är jag ju inte nån microsoft-fan heller, men vad gör man inte för att upprätthålla jämvikten.

En sån där öl låter gott. Har hört att det finns sådan att tillgå ibland på blå huset, men där är jag tyvärr alltför sällan.
Hoppas vi ses snart ändå RoffeBe.

/Thomas L

Anonym sa...

Pгetty nice post. Ι just stumblеd
uρon your blοg and wіshеd to mention that I've really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing in your rss feed and I am hoping you write once more very soon!

Feel free to visit my site rhinoplasty

Anonym sa...

Hey there! This is my first visit to your blog!
We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the
same niche. Your blog provided us valuable information to
work on. You have done a wonderful job!

Feel free to surf to my web blog http://miniaturemyster08.Tumblr.com

Anonym sa...

It іѕ the beѕt time tо make a few
plans for thе future and it is tіme to be
happy. I have гeаd this ρublish and if I maу juѕt I wish to suggeѕt уou fеω
аttention-gгabbing іssues оr
tіρs. Maуbe you could write ѕubsequent
articles referring to this article. Ӏ want tο reаd
even mоrе iѕѕueѕ abоut it!


Herе is my ωebpage; nummerupplysningen.Se