onsdag, juni 11, 2008

Allahu Akbar, eller...

FRA är ju större än religösa utrop, för de kan ringa in alla som elektroniskt skriver denna muslimska tes, förutsatt att lagen röstas igenom 17 juni. Man vill i princip filtrera all internettrafik med terrorglasögonen på, men man har även sagt att andra myndigheter vid behov ska kunna nyttja nålsögat på Försvarets Radioanstalt. Ok tänker många, jag har rent mjöl i påsen, men tänk om nåt blir lite fel, då är ju skadan nästan irreparabel. Ett tips som jag faktiskt tror fungerar är lite snäll civil olydnad som att tex skriva en del ord i mail som man vet fastnar i filtret, typ Oskarshamn, ritning, Kabul och många fler, ni fattar. Även att googla Allahu Akbar ett par ggr om dagen fungerar också bra. Jag gillar inte såna här aktioner egentligen men integritetsskyddet är redan nu urholkat iom all digitalisering av alla register.

En kul grej bara, när jag skrev om en sprängskiss på en Grålle och en Airbus i min blogg fick jag ett osannolikt antal träffar från Fort Meade, Maryland (NSA's hemvist), Google analytics som är kopplat till bloggen har peakat skitkonstigt flera gånger om man använder vissa ord i samma mening.
--
Uppdat
Jag fick lite hjälp av en, eh, minst sagt insatt familjemedlem att läsa det HÄR.

Å jag som trodde att de fikade hela dagarna och la patiens på datorn...

Uppdat 2

Kolla Anders Mildner som skriver i Sydsvenskan, mkt rakt och bra.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Se till att dom får jobba lite för att ta reda på vem som vill leka dynamit-Harry i Oskarshamn: http://www.torproject.org/

Btw, länken till riksdagen leder till en sida med texten "Inget dokument tillgängligt."

Antar att du hade rätt ang. patiens och fika.

Kusin J

Johan Ahlin sa...

Det var ju trotylinnehåll i en raklödderflaska ju, stackarn.

Om jag får lite feelin' ska jag agera exit-nod i tor-nätverket, så blir det rätt rörigt att kolla vems och vad...

Tyvärr kan jag inte använda och progga i unix som är föredömligt bra i dölja-ip-syftena då jag använder bild och musikprogram som inte gifter sig särskilt bra med annat än XP.

För mig fungerar riksdagslänken?!

Hadet

Anonym sa...

Länken funkar.
Det var rss-läsaren som behagade bråka.

Kusin J

Anonym sa...

Du är en 40årig rebell Johan :)

kfl

Mange sa...

Rebell?? Nja, du ger snarare uttryck för en hemsk nyliberal anda där man ser personlig integritetskränkning i varenda situation...en utveckling som olyckligtvis kommer resultera i ett än mer "kränkande" samhälle än Timbro nånsin kunnat ana...

Johan Ahlin sa...

När det gäller den här lagen så skiter jag i vad Timbrobråkstakarna ordar om, det är Storebrorsöga på ett sätt som alla borde reagera på, jag gillar inte Timbroretoriken, och på ett sätt är det synd att de gjort denna fråga till sin "egen".

Mange sa...

Och du tror inte nyhetsvinklingen är aningen skev...? Kan man förebygga brott ska man väl det?

Johan Ahlin sa...

Jorå, klart man ska förebygga brott, men man kan väl börja med de brott som redan nu ligger på hög i väntan på både utredning och lagförning.

Det amerikanarna bevisligen använder sin signalspaning till förutom att är i mångt och mycket ren industrispionage, annars har de använt sån teknik för att spåra och kartlagt "oliktänkare" typ socialister, muslimer, miljövänner.
Hur tror du att Pat Wood på USA's federala energiorgan hela tiden låg ett steg före och kunde förutse vad miljörörelsen och liknande organisationer hade för avsikter? Det kanske inte var signalspaning via tråd rakt av, men där, i USA, har man haft som tradition att dela info mellan federala organ, naturligtvis med skiftande framgång typ förekomst kärnvapen i Irak mm.
Som sagt är det synd att frågan lyfts fram av nyliberalerna.