tisdag, april 29, 2008

När spricker mediebubblan?

Vi är farligt nära den kollaps som drabbade it-branschen för några år sedan, skillnaden nu är att det är mycket färre överbelånade projekt som ryker, man snackar mest om plattformar, debattforum och nätverkande. Just nätverkandet via bloggar gör mig extra irriterad då man kastar runt nyliberala oneliners som för de mesta läses av bloggpolarna och av de som vill in i gemenskapen av skribenter, krönikörer och andra paneltyckare i TV-soffor. Kvalitén på nästan alla debattprogram på TV har sjunkit nåt oerhört sen dessa proffsbloggare modererar egna shower, den allra sämsta är förstås Frånvarande med den iofs duktiga entreprenören och författaren Sigge Eklund och den helt osannolikt dåliga Claes de Faire, han var ju ok i tidningen Resumé men i rörlig bild med ljud, modererandes gäster, usch.
Sen finns det ju folk med bra stilistisk ådra och en hel del kompetens, även om jag inte delar alla åsikter med PM Nilsson så står han och Leo Lagercranz i en klass för sig själva,men, tyvärr är deras nystartade blogg så pass pluttig jämfört med vad de presterat tidigare i pappersform att jag tog bort länken till dem tills nåt bättre dyker upp, det lär det ju göra ganska snart då de fått ett flashigt kontor hos familjen Bonnier med allt vad det innebär. Faktiskt är Leos beskrivningar av interiören på väggarna bättre läsning än Pm's motvallsanalys av Clinton vs Bush.

--

Imorrn fyller Olle 5 år, han önskade sig ett blått hopprep, en trumpet, ett horn, Nintendo DS, radiostyrd båt och en hel del andra grejor. Denna gång slår inte alla önskningar in men hopprepet finns i ett paket i morrn bitti. National Geografics pinnställ på BR-leksaker i Gallerian är lite för undanskuffad för att lätt hittas, de har faktiskt riktigt roliga uteleksaker typ insektsterrarium med dockningskompatibla, elektriska fångstmaskiner mm.

Inga kommentarer: