onsdag, augusti 23, 2006

Valtider!


Ännu har inte torsken tagit slut, det vill bevisas av norrmännen som hävdar att vikvalarna äter för mycket torsk. Struntprat, det är vi människor som tar för mycket torsk. Jag tycker att norrmännen inte behöver skylla ifrån sig, de har en lång tradition att fiska val, låt dom. Ska vi skicka Greenpeace på ryssarna också? Stören med sin kaviar är utrotningshotad, kanske än mer än valen. Enda skillnaden är väl att man är osäker på om störarna sjunger dom också...
Kamtjatkabjörnar har länge varit utrotningshotade men nu görs globala försök att rädda dessa "bestar". Peter, en hanne som importerats till Orsa björnpark är med sina 900 kilo, tre gånger större än vår svenska brunbjörn. Peters "tjej" Sofia väger 400 kilo. De har säker käkat gröt till frukost.
Vad jag ville säga med Orsas björnprojekt är väl att det är alla suveräna staters egen demokrati och vilja hur man vill göra med jakt o fiske medmera.

De där finnarna är verkligen bra dirigenter, förutom att nästan alla jag stött på är extremt intellektuella har de allihop en jäkla auktoritet. Esa-Pekka hör nästan allt som händer i 100-manskakafonin denna vecka.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nej man måste visst sätta stopp för suveräna stater som är extremt egensidiga och bara tänker på sin egen vinning. Vi har alla ett enormt stort ansvar att tex sluta äta torsk om den nu är utrotningshotad...!! Käka Hoki istället, funkar precis lika bra...