Att jag lägger ut en del recept på min blogg beror inte bara på matexhibitionism, det är även ett utmärkt sätt att spara recept här, sökbart.
Här är gamla Merguezreceptet.
Och här är nya;
Lägg 10 meter lammfjälster(tarm) i blöt.(Skölj igenom innan stoppningen börjar)
1 urbenad Slaksida från lamm(tunnbringan som väger mellan 1,5-2,5 kilo)
1 dl Harissa
1 dl mortlad Sumak(afrikanska torkade rönnbär, typ)
1 msk mortlad Anis
1 hel Vitlök(skalade klyftor)
3 msk Salt
1 msk Paprikapulver
1 tsk mald Fänkål
1 kruka färsk Koriander
2 dl Olivolja
ev 200 gram späck, om man inte gillar halvtorra korvar.
Skär köttet, kör i köttkvarnen med grova hålplattan. Blanda ner allt det andra, kör i köttkvarnen en gång till, med "månghåliga" hålplattan. Gör i ordning korvhornet med smala pipen, ta lite korvsmet och gnid in korvhornet så blir det lättar att få på fjälstret. Stoppa korven, 15-20 cm långa. Frys, ät, inom ett par månader. Gärna med Couscous.
Den här korven blev stark, mycket bra tryck.
torsdag, augusti 20, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar