tisdag, augusti 25, 2009
Stort tack!
Till Biltema, som skickade en skruv till mitt nya takräcke. En skruv med gängpaj låg i paketet jag hämtade i förrgår. Ett mail med scannad bild på skruv och kvitto räckte!
--
Kanske barna får var sitt sovrum pga detta.
söndag, augusti 23, 2009
torsdag, augusti 20, 2009
Uppdaterat recept på Merguez!
Att jag lägger ut en del recept på min blogg beror inte bara på matexhibitionism, det är även ett utmärkt sätt att spara recept här, sökbart.
Här är gamla Merguezreceptet.
Och här är nya;
Lägg 10 meter lammfjälster(tarm) i blöt.(Skölj igenom innan stoppningen börjar)
1 urbenad Slaksida från lamm(tunnbringan som väger mellan 1,5-2,5 kilo)
1 dl Harissa
1 dl mortlad Sumak(afrikanska torkade rönnbär, typ)
1 msk mortlad Anis
1 hel Vitlök(skalade klyftor)
3 msk Salt
1 msk Paprikapulver
1 tsk mald Fänkål
1 kruka färsk Koriander
2 dl Olivolja
ev 200 gram späck, om man inte gillar halvtorra korvar.
Skär köttet, kör i köttkvarnen med grova hålplattan. Blanda ner allt det andra, kör i köttkvarnen en gång till, med "månghåliga" hålplattan. Gör i ordning korvhornet med smala pipen, ta lite korvsmet och gnid in korvhornet så blir det lättar att få på fjälstret. Stoppa korven, 15-20 cm långa. Frys, ät, inom ett par månader. Gärna med Couscous.
Den här korven blev stark, mycket bra tryck.
Här är gamla Merguezreceptet.
Och här är nya;
Lägg 10 meter lammfjälster(tarm) i blöt.(Skölj igenom innan stoppningen börjar)
1 urbenad Slaksida från lamm(tunnbringan som väger mellan 1,5-2,5 kilo)
1 dl Harissa
1 dl mortlad Sumak(afrikanska torkade rönnbär, typ)
1 msk mortlad Anis
1 hel Vitlök(skalade klyftor)
3 msk Salt
1 msk Paprikapulver
1 tsk mald Fänkål
1 kruka färsk Koriander
2 dl Olivolja
ev 200 gram späck, om man inte gillar halvtorra korvar.
Skär köttet, kör i köttkvarnen med grova hålplattan. Blanda ner allt det andra, kör i köttkvarnen en gång till, med "månghåliga" hålplattan. Gör i ordning korvhornet med smala pipen, ta lite korvsmet och gnid in korvhornet så blir det lättar att få på fjälstret. Stoppa korven, 15-20 cm långa. Frys, ät, inom ett par månader. Gärna med Couscous.
Den här korven blev stark, mycket bra tryck.
Eureka!
onsdag, augusti 19, 2009
tisdag, augusti 18, 2009
Grand Cru...
söndag, augusti 16, 2009
I'm back!
Nu jäklar ska tas nya tag, retas upp sig på nya politiker och Kungar!
Vet någon vad skillnaden på en altfiol och en tvättmaskin är?
Vet någon vad skillnaden på en altfiol och en tvättmaskin är?
tisdag, augusti 11, 2009
Madde gifter sig!
Jodå, ett till kungligt bröllop blir det. Mellan Prinsessan Madeleine och hennes Jonas. Reinfeld säger att Kungen står för notan själv och besparar skattebetalarna den smällen. My ass, kungen har egna pengar, varifrån kommer dessa då, jo, genom tidigare kungars försäljning av "kunglig" mark samt ett rätt hårt beskattande av allmogen för egen vinning och rikedom. Usch och fy, gillar inte!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)