söndag, januari 25, 2009

Bra sägning!

"Varför leva som om man vore sjuk, för att kunna dö frisk?"

Apropå Wallenbergare på lammfärs, där varje 100 gram färs ackompanjeras av 1 dl grädde och 1 äggula. Lägg till riktigt gott potatismos där det ska "vispas vigoröst" i 5 minuter, för att 1 kilo potatis(La BF 15, fransk sort, mörkgul, fast) ska tillgodogöra sig 250 smör. Tillika smörslungade ärtor...

Lagade och åt detta för ett par dagar sedan, OCH JAG LEVER!

fotnot. Potatispuren är naturligtvis Joel Robuchon's, och kom inte och säg att smöret spelar roll här, han är mångmångmiljonär på sina restauranger som finns över hela världen.

Förresten glömde jag nämna att man späder puren med 1 glas mjölk, om nu det spelar någon roll...

torsdag, januari 22, 2009

Civilkurage, jojo...


Nära oss, faktiskt så nära att man kan kasta sten dit, finns vår närmaste skomakare. De är svenskar med importerade skor från Saville Row men även egna skor görs och reparationer utföres. Det tokiga är bara att jag har aldrig varit med om otrevligare betjäning, direkt oförskämd faktiskt, dessutom röker de oavbrutet cigarr inne i butiken.
Fatta skadeglädjen då innehavaren rusar ut på gatan och ropar "Ta fast den jäveln" om en yngling som norpar ett par vänsterskor typ Vecchia Mano eller liknande 8000 kronorsskor. Jag hade lätt kunnat krokbenat ynglingen men jag kunde inte låta bli att släppa förbi honom, barna som var med mig tyckte nog synd om tjuven som i deras ögon säkert behövde ett par nya skor.

Annars undrar jag vad man ska lära barnen, stoppa huvudet i sanden eller ingripa?

För ett par veckor sen på väg hem från dagis och skola blev jag och barnen vittne till en påkörning av en äldre man med portfölj, en skåpbil som körde upp på trottoaren pga dubbelparkeringar på Humlegårdsgatan touchade farbrorn, han blev rädd och förbannad så han daskade till bilen med sin portfölj, vari chauffören hoppade ur och knuffade honom mot bilen.
Lite rådvill blev jag allt men jag kunde ju inte visa barnen att man backar i ett sånt läge så jag petade in dem i entren till en affär bredvid och sprang och ställde mig mellan lastbilschaffisen och farbrorn som var mer rädd än arg nu. "Du kan inte köra på trottoaren fattaruväl och sen ha attityd för att folk som blir påkörda blir arga", då blev han tokarg på mig istället och började skälla om hur svårt det var att ta sig fram i stan med bilar och folk överallt, och vet ni, då passade farbrorn på att smita när fokusen låg på mig istället, jag tog mig helskinnad ur situationen med diverse medhåll om gångare som springer på gatorna och brats som parkerar gigantiska cityjeepar på refuger mm.

Kerstin som är äldst frågade om jag var rädd, "Nej, inte så farligt", sa jag med fingrarna i kors, Olle sa snusförnuftigt att "pappa är inte rädd för någon", Kerstin flikade då in att världens starkaste man från Lets dance bor på hotellet bredvid oss och han skulle jag minsann inte klara av.

fredag, januari 02, 2009

Trosfrågor, ett dåligt ord för religionsproblematik!


Svtprogrammet Halal-tv har ju rört upp en debatt som är både bisarr och löjlig, låt brudarna ha sina muslimska accessoarer, men låt de som tycker det är fult få tycka det, enkelt, demokratiskt. Problematiken spinner igång på när mediamänniskor ger sig på Svt med syrliga inlägg från alla håll att public service låter trosprogram produceras via samhällsredaktionen. Trosuppfattningen som programidé har producerats i mer trosliberala länder och bör ju silas genom både kultur och politikfilter på Svt, iaf om de fick bestämma själva, de icke tillfrågade redaktionerna naturligtvis.

JAG STRUNTAR TOTALT I DEBATTEN, och undrar;

Finns det inga bättre ord än alla ovan nämnda, kursiva ord med damunderkläder?

Utan att invektivisera allmogen och pöbeln, så tippar jag att de flesta av dessa tror att kvällstidningarnas rubriker handlar om, just det, damunderkläder.

Ska skriva brev till ordekvilibristen Horace Engdahl på Svenska Akademien och fråga.

Och vinnaren är;

Den här bloggen. Ingen mobbing, ingen överdriven politik. Humor, ja ibland, men inte på bekostnad av någon. Bloggen fick epitetet mikroblogg, jag skulle kalla den makroblogg pga bredden i ämnen.

Uppdat. Kolla inlägget "Skoldisco" 14 november, jättebra.