fredag, augusti 29, 2008

Aga!?

När man åker på bilsemester med barnen så förväntas man "pimpa" bilen med multimediautrustning, typ DVD med 2 skärmar på på nackstöden. Vid en koll i tillbehörssortimentet på en av sveriges största Volvohandlare, Bilia Haga norra i Stockholm, visade det sig att endast 12 voltsdrift var möjligt i de modeller man hade inne, kasst tyckte jag och äldsta dottern, man måste ju kunna använda grejorna inne i 220voltsmiljö. Bilsemestern gick dock bra i 260 mil utan bråk och gnäll från baksätet.

Nästa år hade vi tänkt bila ner till Frankrike för ett besök på EuroDisney och en turistvecka i Paris, barna måste ju få se världens bästa stad med de coolaste museerna och de bästa restaurangerna. Då blir det mer mil i bilen... Problemo? Njet!

Vi var på en trevlig 40-årsskiva i helgen där jag fick världens bästa bilsemestertips av min bordsdam, hon berättade om en bilresa där 2 smågrabbar nästan slog ihjäl varandra i bilen på väg ner till kontinenten, vari mamman i familjen säger vid franska gränsen;

-I Frankrike får man aga barn.

Det var det roligaste jag hört i problemsolvingbusinessen kring långa bilresor. Naturligtvis räckte hotet som aldrig var menat att verkställas.

På ovan nämnda fest hade en rutinerad kock hyrts in och han gjorde jubileet rättvisa med en superbuffé med bla en marinerad tonfisk som var otroligt god, toppad med vit Wasabisås och Avrugarom(inte att förväxla med Beluga, och faktiskt står det inte i länken om Avruga att man färgar rommen med bläckfiskbläck för den fina svarta färgens skull).
Sen visade Skarpnäcks egen Nicolas Cage att ett väl förberett tal fungerar otroligt bra, även om man bara läser stolparna. Faktiskt ett av de bättre talen jag hört på en fest.

onsdag, augusti 27, 2008

Utsikterna är goda.

Jodå, utsikten från min "arrangeringshörna" är god, så god att jag vid senaste Hockey-Vm blev störd i mitt notpusslande av en saxofonist i ett grannhus spelandes den ryska nationalsången, ni vet den som är snyggast av alla landshymner. Jag har ju både valthorn, trumpeter och en hel del riktigt ljudstarka etnoinstrument(Zurna o dyl) liggandes brevid mig på hyllan, denna gång tog jag ner trumpeten och spelade Du gamla du fria så starkt att hela Stureplan antagligen hörde det, det tystnade på en gång...
Idag när jag skulle spöa ungarna i Yatzy gick det en tondöv pappskalle och visslade Du gamla du fria så illa att lillgrabben inte kunde räkna prickarna på tärningarna, naturligtvis dränkte jag honom genom fönstret med trumpeten, ungarna skrattade hejdlöst och frågade om man får göra så, det får man sa jag.

Sofi Fahrmans byracka då, vet inte, har inte sett till den på länge, hon kanske har gjort en päls av den? Nej förresten, det vore ju en skymf mot andra pälsdjur som används till skinnindustrin.

Däremot såg jag nu på kvällen 2 Collies, ni vet Lassie, med sin matte. Vi har pratat om att skaffa hund i framtiden och Colliesarna är ju trevliga så jag tittade länge genom fönstret tills Alex undrade varför jag kollade den snygga matten, DÅ, förstod jag varför Sofi Fahrman har en så ful hund, det får ju henne själv att framstå som snygg, det var nog samma i kvällens exempel, de två collierna var ganska slitna och ovårdade med kontentan att matten blev rätt snygg.
--

Vi är klara med 2 veckors rep och skivinspelning av 80 minuter hardcorejazz, nästan på gränsen till friformmusik. Denna gång mer än nånsin inser man hur omväxlande det kan vara med musik, ena veckan Mozart, andra veckan musikal, tredje veckan så svårt noterad jazz att det kändes som att vara tillbaks på musikhögskolan år 1 igen. Nej, man får inte klaga på yrkesvalet.

söndag, augusti 24, 2008

Roliga tjejer!

Kolla in dessa roliga brudar, å se så arga de "duktiga" skribenterna blir i kommentarsfältet.

fredag, augusti 22, 2008

Vårdnadsbidrag

Nu när 15 av landets kommuner har infört vårdnadsbidrag så visar det sig i en del fall att man inte tänker spendera mer tid med barnen, man har tänkt engagera en barnflicka för de 3000kr man får, och, ehh, det var nog inte tanken. Kristdemokraterna har drivit vårdnadsbidragsfrågan hårt inom Alliansen med föresatsen att få folk att vara hemma mer med sina barn. Partisekreteraren Lennart Sjögren menar att målet aldrig varit längre ledighet med barnen men däremot längre tid per dag.
Vårdnadsbidraget som införs succesivt i nästan hela landet är en riktig bakåtsträvare i jämlikhetsfrågan, det behövs inga kostsamma konsultutredningar för att fatta det.
Fördelningen mellan uttagna föräldradagar har haft en god förändringstakt tycker man(Allianspolitikerna) och behöver inte ekonomiska styrmedel som katalysator för en mer jämlik barnledighet. Problemet är bara att det med en enkel logaritmisk modell visar att det tar 214 år innan full likhet inför barnledigheten är ett faktum.
Frihet, Jämlikhet och Broderskap gällde för 220 år sedan, det borde det göra idag med fast i omvänd ordning, typ Jämlikhet, Frihet Broderskap.

onsdag, augusti 06, 2008

Apropå Mona Sahlin

Oavsett vad man tycker om Såssarnas partiledare Mona Sahlin så ska man inte väga in tobleroneaffärer och dylikt, kolla PMs superanalys av kommande val i Sverige med en knivsudd jämförelse från Obama och McCainkampanjerna i USA.

Jag tror ändock att kommande val kommer att bli svekdebatternas val, FRA-frågan, Jobbreformer som slagit orättvist, Sjukförsäkringar mm. Vad hände?

Det stora jobbet kommer att bli regeringssamarbeten mellan S, V och, kanske miljöpartiet. Miljöpartiet kommer antagligen bli så stora att de får en större vågmästarroll utan att samarbeta nära med vänsteralliansen, men, de är väl så sugna på ministerposter denna gång att deras(och allas) frågor och ståndpunkter ang miljön får stå tillbaks för egna departement att styra över.

Sverigedemokraterna är ju demokrater, iaf antyder namnet nåt sånt...

Byt ut...

...vinägern mot några bitar ingefära och ett par rivna limefrukter, så har man en thai-inspirerad bearnaise som inte går av för hackor, den brackicka megagrillen jag fick av Familjen och mina föräldrar har fått jobba hårt med alla grönsaker man kan tänka sig, men även tonfiskkotletter nu den sista semesterveckan som fått ackompanjemang av thaibearnaise.
--
Slutsummerat blev sommaren;

Bra syskonfest med sedvanliga kondomtricks av svågrarna(trä över huvudet som vanligt)

10-årig bröllopsdag(det går fort när man har roligt)

För lite fiske(speciellt med MysLasse)

Missade årets sommarfest tyvärr, ska inte upprepas nästa år(med tillhörande bajstiramisu)

Stora dottern som nu simmar som en fisk!

Suverän bilsemester utan ett knorr från baksätet under 260 mil.

Trevligt "stockholmsfrämmat" i olika omgångar

Deltagande i stor cruisin med mitt raketarsel(mopedmodellen heter faktiskt så)

Dåligt svampplockeri pga väder


Trevlig jobbstart på er.

Kollektiv bestraffning, fast tvärtom.

När svenska folket straffade ut Carola från melodifestivalen fanns det ingenting för proffsjuryn eller svt att göra.
Alliansen har inte insett allvaret i sin nonchalans mot väljarna och politikerna som blev inkryssade i riksdagen och kommer därigenom att falla tungt. Missnöjet har redan visat sig genom väljarbarometrar som lyfter in Sverigedemokraterna och petar ut Centern och KD.
Jag tror inte att det beror på att 5% av väljarna är främlingsfientliga utan mer på missnöje och politikerförakt. Min gissning är att liberalerna som kryssat in Federley m fl kommer att kalla sig miljöliberala och lägga sin röst på Miljöpartiet istället, bra, skitbra!
Men var kommer SD-rösterna ifrån? Troligen från de som fått sänkt ersättning från A-kassan och säkert ett stort gäng missnöjda långtidssjukskrivna, det finns ju inga andra sätt politiskt sett än att missnöjesrösta för att markera sitt missnöje.