onsdag, april 30, 2008

Haha!

Johan Stael von Holstein parkerade så in i bengen fel idag och jag såg det, en stor Lexusjeep hade parkerat vid 2:ans busshållplats vid Stureplan. För er som inte känner till honom kan jag nämna att han är en slags nyliberal entreprenör som drev diverse företag på 90talet, bla Icon. Hans svar som ni kan läsa i länken ovan är; jag hade många bra och viktiga möten idag...
Jag är emot polisstater men ibland för att få logistiken att fungera tror jag att det måste till en del tuffare åtgärder än en förhållandevis låg böter och ett snicksnack med nån journalist från kvällspressen. Denne man är dessutom farligare än parkeringsförseelser, han vill även avskaffa kulturpolitiken, konstigt sagt av en nyinvald medlem i Statens kulturråd.

tisdag, april 29, 2008

När spricker mediebubblan?

Vi är farligt nära den kollaps som drabbade it-branschen för några år sedan, skillnaden nu är att det är mycket färre överbelånade projekt som ryker, man snackar mest om plattformar, debattforum och nätverkande. Just nätverkandet via bloggar gör mig extra irriterad då man kastar runt nyliberala oneliners som för de mesta läses av bloggpolarna och av de som vill in i gemenskapen av skribenter, krönikörer och andra paneltyckare i TV-soffor. Kvalitén på nästan alla debattprogram på TV har sjunkit nåt oerhört sen dessa proffsbloggare modererar egna shower, den allra sämsta är förstås Frånvarande med den iofs duktiga entreprenören och författaren Sigge Eklund och den helt osannolikt dåliga Claes de Faire, han var ju ok i tidningen Resumé men i rörlig bild med ljud, modererandes gäster, usch.
Sen finns det ju folk med bra stilistisk ådra och en hel del kompetens, även om jag inte delar alla åsikter med PM Nilsson så står han och Leo Lagercranz i en klass för sig själva,men, tyvärr är deras nystartade blogg så pass pluttig jämfört med vad de presterat tidigare i pappersform att jag tog bort länken till dem tills nåt bättre dyker upp, det lär det ju göra ganska snart då de fått ett flashigt kontor hos familjen Bonnier med allt vad det innebär. Faktiskt är Leos beskrivningar av interiören på väggarna bättre läsning än Pm's motvallsanalys av Clinton vs Bush.

--

Imorrn fyller Olle 5 år, han önskade sig ett blått hopprep, en trumpet, ett horn, Nintendo DS, radiostyrd båt och en hel del andra grejor. Denna gång slår inte alla önskningar in men hopprepet finns i ett paket i morrn bitti. National Geografics pinnställ på BR-leksaker i Gallerian är lite för undanskuffad för att lätt hittas, de har faktiskt riktigt roliga uteleksaker typ insektsterrarium med dockningskompatibla, elektriska fångstmaskiner mm.

fredag, april 18, 2008

För mycket i huvudet?

Nej, för lite skulle jag säga...
Kolla Carolas senaste tilltag, det här är inte nåt jag skriver för att förfölja Carola, hon ber inte ens om ursäkt till OkQ8 Upplands-Väsby.

--

Uppdat.
Hon tankade 4 liter för en 50-lapp, i en Lincoln Towncar, som drar 2-3 liter/mil?!

torsdag, april 17, 2008

Nämen, inte igen...


Efter cykeltur och kvällsmat så sket det sig igen, vi struntade i att plocka in disk och städa av köket, det blev Yatzy i stället.
--

Skorpan, katten, är nog lite Asiatkorsad tror vi, han gillar nämligen vatten(vill gärna hoppa i badkaret när det är vatten i). Dessutom pratar han nästan mänskligt när man ropar på honom. Bengal är nog en av hans rasdelar

söndag, april 13, 2008

Vill ha en sån här!


Med en sån här plånbok får man nog alltid rätt växel tillbaks.
Dessutom håller man ordning på bonuskorten från ICA och Konsum...

Samuel L. Jackson hade en sån i Pulp Fiction.

Jules Winnfield (Samuel L. Jackson): Now I want you to go into that bag and find my wallet.
Ringo (Tim Roth): Which one is it?
Jules: It´s the one that says "Bad Mother Fucker.

onsdag, april 09, 2008

Förkyld!

Förkyld som bara den blev jag intervjuad av en sk kulturreporter i direktsändning på radion idag, med lite frågor om Mahler och Alban Berg(Inte Dr Alban, den andra). Hon frågade om det var svårt och spela Althorn?! Sen undrade hon lite grann om "Maller" också, för en oinvigd förstår jag om man inte koll på instrumentnamn och kompositörer, men som licensbetalad journalist borde man väl ändå kunnat hemläxan lite bättre.
Jag hade Valthornet med mig och i hennes avannonsering av inslaget kunde jag inte låta bli att spela några toner, lite för starkt...

lördag, april 05, 2008

Kolla in!

Med tanke på hur otroligt dålig svensk ljudläggning av tradition har varit så kan man kolla in vad Per Hallberg åstadkommit "over there". Hoppas att även etablerade ljudtekniker och ljudläggare tar chansen.
shoot me while i'm happy: pust