söndag, februari 24, 2008

Snitslad bana! Ratatouillemusiken får en Oscar!


Michael Giacchino har skrivit musik till bla TV-spelet Medal of Honor en massa tv-serier mm. Filmerna han gjort är väl inga storslagna episka filmer, men hantverksmässigt utförda till bla The Incredibles, Mission Impossible III m fl. Ett starkare kort är väl egentligen James Newton Howards musik till filmen Michael Clayton(Clooney). Han har varit nominerad många gånger men aldrig vunnit. Personligen tror jag mer på Giacchino, inte för kvalitén men för det politiskt korrekta att välja nån från "datanördssidan". Det tokiga i det hela är att Giacchino aldrig skulle kunnat ta sig in branchen utan det förarbete och hantverk som Newton Howard gjort. I övrigt tror jag att There will be blood sopar rent och Cate Blanchett får minst en Oscar.

Bilden ovan då...
Jo ser ni, det var den underbara förrätten till en födelsedags-middag igår, en annan filmmusikkompositör än ovan nämnda fyllde 40 år. Om han fortsätter får han säkert pris han med, hoppas jag.

fredag, februari 15, 2008

Jag tog bort inlägget om kaffe!

Inlägget som var här förut blev av nån anledning lätthackat och nån planterade trjanska hästar i bilden på b-kaffet. Så, jag måste se över bloggen framledes vad gäller lätthackade bildingångar och eventuellt ta bort anonymitetskommentarer. Jag har avlägsnat 1 + 7 kommentarer som varit fullllsmetade med virus.

fredag, februari 08, 2008

Sveriges skönaste dialekt korad!

Sveriges Radios dialekttävling korad. Titti från Motala vann. Jag förstår det efter att ha lyssnat på det HÄR.

Kulturpolitik?

Kvalitet ska löna sig och betalas av de som vill ha den, enda stället som får kosta hur mycket som helst utan debatt är isf Kungliga Operan. Helt ok med mig, det är ju en Nationalscen och bör ha ett visst mått av kvalitet i "tänket" och sånt kostar ju. Tur för oss att Kulturminister Liljeroth gillar opera och bränner all prestige och Pesetas där.
Allt den andra kulturen då; museer, all annan konstmusik som behöver garantier. Ska den behöva stryka på foten för att tankesmedjan Timbro med Johan Stael von Holstein i spetsen anser att all kultur har ökat sedan maktskiftet. Kulturpolitik behövs inte när det går så bra. Läs Nils-Petter Sundgrens krönika HÄR.

Curling, närå, Moules Mariné är supergott!


För att slippa tjatet om ett par kilo vin- och gräddkokta musslor till kvällsmat så blev det så igår kväll. Mina damer härhemma har en faibless för skaldjur som ser ut som näsduksresultat från ett dagisbarn i december; Sniglar, musslor, ostron och andra "läskiga" saker äter de med stor aptit.