söndag, januari 27, 2008

Klipp näshåren!

Att flyga reguljärt till Kanarieöarna har sina sidor, 7 timmars flygresa med minst 2 byten. Dessutom hör man aldrig vad de säger, spanska piloter. Antagligen pga allt näshår!

torsdag, januari 17, 2008

Dagens lunchtips, nämen, lax igen?!


Jodå, Skär fina spår i 3 potatisar, salta, peppra och lägg en liten klick smör på varje jordpäron, lite timjan gör inte heller ont. Smörj ugnfast form och in i ugnen på 200 grader. Lägg en fryst laxfilé på spisen ovanför ugnen så tinar den på 20 minuter, Torka av, salta, peppra och lägg laxen brevid potatisen. Ta nån typ av lök, skär halva i småbitar och lägg i kastrull med saften från en lime och lika mkt vatten som limejuice, krydda med; 1 tsk salt, 1 tsk torkad dragon samt 1 tsk socker. Toppa med några tag på vitpepparkvarnen. Låt sjuda under lock 5 min, ta av locket och låt reducera till 2 msk, sila av löken, häll tillbaks i kastrullen och vispa ihop med 1 äggula. Värm 2 msk smör i mikron och vispa ner i kastrullen, obs, inte för varm platta.

Nu har det gått 40 minuter och då tar man ut formen med Hasselbackspotatis och lax, severa med limebearnaise och ev. ett par varma tomathalvor som fick vara med de sista 5 minutrarna i ugnen.
--
Bon Apetit

onsdag, januari 16, 2008

Tänk om de varit fotbollsspelare...


I vanliga fall brukar man säga att en kör "lyfter sig" med orkestern, men som i detta fall, med Radiokören, så finns det inte en orkester i världen som kan mäta sig med den homogenitet och klang som de presterar, det är istället så att den orkester som spelar med denna kör lyfter sig. De är helt enkelt otroligt skickliga individualister som gör exakt vad som behövs för att "teamet" ska fungera. Tänk er 11 st Zlatan som gör precis vad lagledaren säger, och, att alla elva inordnar sig i laget, då skulle sverige vinna mot alla lag i världen, tvåsiffrigt.

Jag fick själv chansen för 20 år sedan att sjunga Verdis Requiem med Guillini och Radiosymfonikerna, de splittade oss 2:a basar från Ackis kammarkör så vi fick stå mellan de rutinerade sångarna från Radiokören och Eric Ericssons Kammarkör, en helt overklig och minnesvärld upplevelse.

Imorrn i Berwaldhallen tar vi oss an den lite okända Harmoniemässan av Haydn, kul.

tisdag, januari 15, 2008

Kossorna skiter för löst!

Kolla den HÄR länken som jag hittade hos Lisa.

Klart att de måste mobilisera när böndernas bästa vänner är miljöbovar av rang.

lördag, januari 12, 2008

Bröderna Schulman toppar fortfarande...

Jodå, de flesta som kollar min blogg är återkommande, efter att ha summerat förra året lite mer analytiskt för att ev sälja nån liten bit av bloggen som reklam så kollar jag besökarstatistik med Google Analytic, och, vilka sökord de som inte varit här använder för att hitta in. Att jag totalt gjort ett 30-tal tangentnedslag om dessa bröder i ett par poster har inneburit i runda slängar 400 extra läsare som normalt inte hittat hit, de som kom via;"calle alex schulman" såg 3,05 sidor i snitt och stannade ungefär 11 minuter på min blogg, troligen är väl hälften av träffarna nån av bröderna själva eftersom de googlar sig själva oftare än de borstar tänderna...
Nämnas bör också dessa ord/meningar som folk sökt via google och hittat hit;
(jag kan ha nämnt nåt ord förut)

raketarsel
botemedel mot hård mage
kvinnans plats
"anja pärsson"+lår (mååånga träffar via den?!)
2 eller 5 gelantinblad till pannacotta
40+års+kris+åtgärd
40 års kris hos män
airbus +sprängskiss (ska faktiskt kolla den...)
anja+lår omkrets
att köpa gristarm
bearnaisesås gävle värma själv
bilder från mc donalds parkeringen borås
bolinder-munktell låten
en bra sås reder sig själv
en tavla en bra sås reder sig själv (?)
gula floden varför
kungakläder till hundar
varför är kisset gult
vad gör en orkesterchef (om man inte vet det, sök inte,haha)
tarzan apornas fan
ska man tatuera sig med finnar
proffsiga sockervaddsmaskin
pacemaker tatuering

Sådärja, detta är ett urval, alltså ett sökord/mening per rad, testa och se om ni kan googla in på bloggen via dessa ibland väldigt roliga sökningar, utelämna det jag skrivit inom parentes.

fredag, januari 11, 2008

Insidan som räknas, jamen utsidan då?




Kolla den här hornisten, han är ganska duktig och jobbar i en amerikansk brasskvintett, och jaa, jag har kollat att fotot på honom är fritt...

Det är alltså ingen peruk han har, och personligen fastän jag alltid hävdat att det är insidan som räknas, har jag oerhört svårt att titta på nåt annat än huvudet.

--

Uppdate; Jag skulle vilja höra det första en ambulansförare säger till/om en sån här kille vid en cykelolycka där man kollar hjälm/huvud som prio ett.

Sappo!

Om Sappo funnits kvar hos oss här på jorden(han gick bort 1980), hade han haft en egen blogg, som skulle kunnat heta;

Mina Hundår
Doggystyle
Varför äta hundmat när det finns entrecote?
osvosv

tisdag, januari 08, 2008

Det här var ju meningen att visa könsroller, men...




Som det översta kortet visar så stod mellansyrran brevid med skeptiska ögon och klart okorrekt med dagens genusbrillor på, syrran borde skjuta och jag skulle väl haft ett dockhus med mig där i skogen.

Men, efter att ha kollat och scannat lite mer gamla foton så var det nog rätt ok för 30-40 år sedan, i vår familj;

Pudeln Sappo som delade mjölkfat med igelkotten när han inte försökte sätta på den, och de säger att pudlar är kloka, nejnej, de är k-ta, bland Sappos erövringar märks både Getabockar, Igelkottar och!? En folk och hundilsken bunden gråhund som också hade snopp. Han var rolig Sappo, en hundarnas Gert Fylking.

Det tredje kortet har jag en klassisk kokerskamössa, syrran hade nån NewYork-gängmössa, eller var hon helt enkelt kal på den tiden. Pappa som övervakar allt såg ut som en kändis eller modell typ, tyckte Kerstin medans Olle var bombsäker på att Farfar var en kändis, fast utklädd till tjej. Med 40års intervall har han innefrisyr.

Rolig historia!

Kolla Tinnis roliga historia här.

måndag, januari 07, 2008

I Indialand bak...


...Himalayas rand
Där händer det konstiga saker ibland.
Där bodde en trollkarl, han trollade så
att 8 blev 19 och 19 blev 2.

Han trolleritrollade också så att
ett nötskal stack ut som en ståtlig fregatt
Så stjärnorna regnade ner som guldsand
och månen föll som en citron i hans hand.

Men Kejsarn av Kina han sa: "Jag slår vad
att ingen förvandlar sig till lemonad."
"Haha!" ropte trollkarln "Se då på min kraft"
och simsalabim blev han till ett glas saft.

Men solen sken het över risfält och älv
och trollkarln blev törstig och drack upp sig själv.


Det är den mest fullödiga av barnsånger som både skrämmer och roar, speciellt slutstrofen "drack upp sig själv"

Eftersom Alex har åkt till Indien på tjänsteresa 10 dagar så kom jag att tänka på denna icke Bornemarkpräktiga sång, som min första skolfröken sjöng med oss i 1:a klass.

Visst är den bra, ni som inte kan den får kräva ett fullödigt karaokearr av mig som kan avnjutas på Youtube eller dylikt.

Det konstiga med att ha HELA ansvaret för allt löpande härhemma är insikten om att det där med barnens kläder, det är ett helt surrealistiskt kapitel. Jag måste bli bättre på det, nån gång...

I vilket fall så börjar jag och barnen med tryffelvecka imorrn, lakrits-limetryfflar till mig och "O", "K" har en förkärlek för hallon-chilitryfflar, jag kommer naturligtvis att fresta er med resultatet.

onsdag, januari 02, 2008

Det nya årets löften!

1. Att ge fan i svordomar så långt det är möjligt!

2. Motionera mera.

3. Se till att barnen har hemlagad mat på bordet 1730 zulutime, as before.

4. Engagera mig bättre i barnens kläder!?(tvångslöfte från "A")

5. Inte somna från den nya plasmateven så det blir inbränningar i skärmen:

6. Stämma pianot oftare då det spelas minst ett par timmar om dagen på det.

7. Sluta svara "bajskorv" i telefonen.

8. Hinna före syrran att ge ut en kokbok, haha.

9. Boka syrran för en kostrådgivning.

10. Smygäta ostbågar(eller annan transafett-rik mat)

uppdat;
Jag kan aldrig lära mig stavningen för det där fettet men nog tycker jag smålandsuttalet a la Karl-Oskar låter mindre hälsofarligt, typ;

- Kristina, skecka maej transafettet!

--

uppdat.2

Ett till löfte; Jag lovar att aldrig mer moona genom köksfönstret när Sofi Fahrman går en kvällspromenad med sin ohyggligt fula hund, hon blir uppriktigt jätteledsen över det.