tisdag, november 27, 2007

Stammis!


Jag har blivit en sån välkänd stammis på vår närmsta Seven-Elevenbutik att de slutat prata med mig på lördagkvällarna när jag är på väg hem från föreställning eller konsert. De håller bara upp 4:a fingrar i luften när jag kommer in. Eftersom de har bakeoffbröd så insåg jag att de även har den o-ugnade degråvaran i kylar och frysar inför morgonbaket, perfekt faktiskt. Man köper fyra frysta croissanter och lägger i kylen på smörpapper över natten. Detta har jag berättat förut. Det roliga är att när jag kommer in vid 23-tiden på lördagskvällen får 4:a fingrar i luften från kassapersonalen med tillhörande bekräftelsenick från mig, sen, klart.

Jag valde att göra bilden här ovan ganska liten så att min kostrenläriga mellansyrra kanske missar inlägget, hon kan iofs läsa men tittar nog helst på bilderna;)

Inte prioriterar jag disken inte...


Nejnej, köket får gärna vara rövarkula efter kvällsmaten, ett par timmar iaf. Här hemma är det en klart uttänkt strategi att prioritera sällskapsspel, sång och lek med barnen innan läggdags, det är faktiskt viktigare än alla hushållstekniska "måsten" som kärnfamiljen har.

Kommunala musikskolan lever på vissa orter!

Visst är de duktiga, en kollegas barn som går på kommunala musikskolan i Gävle.

Överhopad med jobb.

Tyvärr har bloggen fått sota för allt jobb under ett par veckor, men nu syns en liten ljusning i horisonten, då ska det bloggas. Förresten är detta blogginlägg av SurfSteffe riktigt bra och talande för många av mina miljöåsikter.

tisdag, november 13, 2007

Undrar vad skattemyndigheterna säger...

Jag skrev ett par arr i somras till en musikerkollega, typ väntjänst eller liknande. Istället för att fakturera får jag en eftermiddag med fotograf, i Kungliga Biblioteket och utomhus i Humlegården blir det fotosession idag, svartvitt, arty, skattebefriat. Om skatteverket läser min blogg hoppas jag på förståelse. Resultatet kommer jag naturligtvis att redovisa här.

fredag, november 09, 2007

En liten kille, eller en...


Åthelsike för stor klubba, jaa, det är frågan...

Denne snubbe skulle efter inventering av radions instrumentförråd klubba nåt fackföreningsmöte öppnat, typ lärarnas riksförbund eller liknande.

Allt kan köpas för pengar och vill folk till ett fackföreningskonvent ha ett "gag" med "ett riktigt jävla klubbslag" till öppningen, då har de träffat rätt. En musiker kan köpas för vad 17 som helst, vill man höra mig spela Säkkijärvipolka stående på ett ben, nog gör jag det allt... om det är bra betalt förstås.(Jag kan faktiskt spela den, riktigt fort också, för den som gillar sånt) Det bor således en freakshowentreprenör i de flesta musiker.
----

Over and out.

måndag, november 05, 2007

Jämställdhet mellan könen eller...

...mellan människor?

Det känns som om "ojämlikheten" är större mellan människor än mellan manligt och kvinnligt. Därför tar jag en timeout från genusdebatten, och skiter totalt i de skribenter jag läst i ett halvår, tugget kommer om igen. Typ Natalia Kazmierska och Linna Johansson som skriver bitvis roligt, men ibland helt uppåt väggarna "oresearchat", feministretoriken verkar ha fått ett egensyfte där nätverkandet och klatchiga oneliners är viktigare än kunskap i sakfrågorna.