lördag, maj 19, 2007

Kvällen är räddad!

Ska lira med Josh Groban ikväll, Annexet för den som är intresserad. Risken är väl att ögonen tåras av den helt osannolika östrogendimman som uppstår på hans konserter.

En bra reklamfilm!

Kolla den här filmen, hittad hos Fisso.

torsdag, maj 17, 2007

Eftersom de flesta av mina läsare...


...verkar flyga?! Vafasiken, i skrivande stund styvt 200 läsare sen igår kväll där 4 svarat på nedanstående enkät? Är alla strutsar som kör ner huvudet i sanden? Ok, ni kanske tar planet...


Den nya Airbus A-380 kan med lite lätta handlag från piloterna och 300 kubik flygbränsle(300 000liter), flyga drygt 15 000km innan påfyllning?! Det låter mycket det, men i realiteten betyder det ungefär samma bränsleåtgång som för en hyfsat snålkörd Volvo. I den realitet jag just beskrev så har jag räknat på 530 passagerare, i den ofriserade riktiga verkligheten jag själv sett i tex Asienflygningar har jag kamperat med folk som fyllt max 60-70% av kabinen, detta har naturligtvis varit reguljärflighter.

Enda gången jag suttit i ett totalt fullt flygplan var en turné till Kaliningrad i egenchartrat Fokker F-50, alltså med plats för 50 passagerare, all flygplansstatistik hade jag kollat in innan pga den förbaskade flygrädslan som dock har avtagit en smula. Med både ett gäng cellos i stora flightcases och 2 kontrabasar vars flygetuier är ungefär dubbelt så stora som en normal likkista, så insåg jag redan hemma med en sprängskiss på F-50:an att nån måste sitta i cockpit, naturligtvis sa jag till turnéledaren redan vid incheckningen att jag kan "offra mig" om det mot förmodan skulle bli lite tjockt i kabinen. Jodå, klart det blev cockpit mellan de två piloterna från "Himlavägar"(översätt till engelska för rätt namn!). Alla barnbälten och extra remmar gick åt vid surrning av cellolådorna och tillochmed bärremmen till valthornet behövdes, flighten kändes lite gammeldags med en känsla av "Amerikanska besprutningspiloter" bakom rodret. Starten från den hårdbevakade militärflygplatsen i Kaliningrad efterföljdes av en jäkla massa instruktioner från de ryska flygledarna som lotsade oss via en nästan oöverskådlig mängd koordinater, själv kunde jag skippa just den delen och kika neråt för lite schysst utsikt, döm då om min förvåning då Kapten sa; - "Där nere har du Vilnius Johan", och då insåg jag hur dödliga dessa i bland extremt upphöjda yrkesmän är. Naturligtvis var piloterna skärpta, men efter lite seriöst oregelbundna kursändringar på order av flygledarna så var nog Kapten inte helt uppgraderad på en helt vanlig karta med städer utsatta på kartan. Han hade pekat på Klaipeda, en helt annan stad. Jag tittade i deras karta som inte hade städernas namn skrivet, men säkert en hel del annan information.

Lång utläggning om en rätt kul flygning trots allt!


Gröna inflygningar, alltså där man typ glidflyger från den punkt det är möjligt, optimering av mer passagerare, ännu större optimering av motorerna borde göra flygandet lite miljövänligare.


Därför, tycker jag att det är helt vansinnigt att kunna köpa sig en bit regnskog för sitt samvetes skull, ett ex; Jag flög till Umeå-Arlanda tur och retur samma dag förra veckan, flygvägen är knappt 100 mil totalt och i den 80% fyllda kabinen bidrog jag med 120 kilo CO2. Detta ansvar kan jag köpa mig fri från om jag sätter in 1.50 Euro på ett auktoriserat "miljösamvetsföretag", ok jag har planterat ett regnskogsträd, men vafan gjorde flygbolaget? Flygbolagen måste bli mer miljövänliga innan den chartersemestrande pöbeln kommer på att det släpps ut en massa växthusgaser för deras semesternöjes skull.


Räkneexemplen är helt mina egna och kan justeras om de skulle vara fel åt något håll!

onsdag, maj 16, 2007

Svara eller kommentera denna lilla enkät.

Vad finns det alternativ till bensin och dieseldrivna bilar?(Etanoldrift ger 75% mindre koldioxid)
Jag har redan en etanolbil.
Jag har bensindriven bil, och ska byta till etanol.
Jag har dieseldriven bil, och ska byta till etanol.
Jag tror att diesel fungerar lika bra som etanol och ska inte byta.
Jag tror att elhybrider kommer dominera marknaden snart och ska byta till en dylik.
Jag skiter i mina barn och bryr mig inte.
pollcode.com free polls

måndag, maj 14, 2007

AA.

Jag har från nu bestämt att jag ska sluta gissa "anonymers" identiteter, jag har gissat fel varenda gång, och , jag är bara glad för lite kul kommentarer.
Jag håller fn på med lite politiska åsikter som ska ventileras i detta forum, men det är så snälla och angelägna saker så, jag hoppas ni "Stay Tuned"

söndag, maj 13, 2007

Jag var tvungen att "rippa"..


..Aftonbladets lookaliketävling, kolla in Marija Šerifović, Serbiens schlagerdrottning, som ju är otroligt lik vår egen "Riksdagsqueer" Göran Persson. Det sägs ju att Persson trampat på en del tår genom den politiska karriären, måste ha gjort ont med tanke på den ansenliga hyddan han bar på i början av sin politiska tågräls till maktens korridorer.

Jag instämmer med alla som säger att det var den värsta Sångfinalen någonsin.

fredag, maj 11, 2007

Det roligaste jag sett på länge.

Och, det är ingen fejk. Klicka HÄR för 40 sekunders nöje, oh, dessa tyskar med hockeyfrilla och "Jahwohl" hela dagarna.

Uppdatering, kolla HÄR oxå, holländsk programledare som diskuterar sex med ett par där kvinnan är förlamad i benen.

torsdag, maj 10, 2007

Ung och talang?


Nej, varken eller, icke talang och inte ung! Men, dock, den bästa solisten med råge var i gårdagkvällens tävling/konsert Håkan Björkman med sin trombon. En riktig solist med alla ända och okända epitet, typ; stora musikaliska utsvävningar, inga nerver, instrumentnedtagningar à la Christian Lindberg osv.


Den mest talangfulle solisten i mina ögon var Sami al Fakir, han är bara 24år och spelade mkt musikaliskt med sin tuba, han är den enda musiker jag känner som kommer undan med följande replikskifte på ett rep;


Dirigent; - Ni får spela "tasto" i fiolerna så ni blandar klangen med solisten!

Solist(som vänder sig mot konsertmästare och viskar lite för högt) ; - Sa hon tasko?!


En annan stor behållning är som vanligt när Jocke Agnas spelar, igår var den stora behållningen solostycket Solus, av Friedmann.

fredag, maj 04, 2007

Ryska posten lever ännu!


Ikväll när jag kom hem från ett jobb fick jag huvudbry, dotter "K" berättade om "Klassens timme". Denna timme bestod av 30 minuter glassätning, och sedan, hör och häpna; Ryska posten!? Ok tänkte jag, de gör väl inga Långtradare iallafall. Jorå, alla som hade gått ut hade valt långtradare.


Den där jägarexamen kanske inte får dröja för länge, hehe.


Och jaa, det är den gamla flaggan från Sovjetunionen, det var den som var aktuell när jag själv lekte "Ryska posten".

tisdag, maj 01, 2007

Cannes?

Tusan bubblar, det skulle sitta fint med en Cannesresa, men som vanligt är ju musikinblandningen i svenska filmer inte i närheten av andra länders filmmusikcred. Man får väl sitta klistrad vid nyhetsflashen från texttv:n när "Du Levande" premiärvisas på festivalen.