måndag, april 30, 2007

Kan inte folk tänka själva?

Eftersom jag har ett analysprogram kopplat till min blogg så är det kul att kolla in hur folk har hittat hit, en av de återkommande roliga sökmeningarna på google som leder hit är; "Rödvin till kräftor".... Eftersom det är en väldigt dålig kombination och det finns inga rekommendationer på kräftpaketen så säger jag enväldigt; Drick inte rödvin till Kräftor tillagade på Svenskt vis. Och till er 58 som kommit hit via ovan nämnda sökfras vill jag säga;

Ge 17 i att dricka rödvin överhuvudtaget om ni inte förstår att det inte "gifter sig", varken smakmässigt eller kemiskt!

tisdag, april 24, 2007

Var är kulturministern?


Hon borde komma upp ur sitt ide snart och bevisa att hon inte är någon slags marionett. På ytan verkar det som om Anders Borg, vår nyliberale kulturminister, ger och tar från sina budgetar.

Men, det som får kultur framåt, och då pratar jag inte om våra nationalscener, är nämligen hårt och enträget sökande efter det nya och innovativa. Men vad spelar det för roll när man inte vet vad hon tycker om nånting, denne Lena Adelsohn har krypit in i kryptan utan att tala om för varken växeltelefonister eller handlä ggare vad hon tänker och tycker. Kanske helt i linje vad finansdep. anser, vill denne "nobody" träda fram nån gång och ryta i så man vet vilka premisser som gäller, och då snackar jag inte bara om bidragsäskande utan om riktlinjer vart vi är på väg.


Och ett nytt Operahus i Stockholm innan man presterat någonting eget av kvalitet, det kan hon fetglömma. Det kan bara ske om det som i Danmark helt bekostas helt av privata medel, utökning av sångare, musiker och tekniker tycker jag gladeligen staten kan "motprestera" med.


Sen att jag älskar opera som konstform och hjärtat blöder när både sångare och musiker är värda bättre, men pga feg chefs och programmentalitet gör att Stockholmsoperan har mindre intressanta uppsättningar än de fattigaste Öststater där Nationalscener finns. Hjärnan och kunskapen finns, men var är hjärtat?
Lapsus; Att två glas vin på Riche gör att man får dessa mörka och oheliga tankar om onämnbara kulturföreteelser i Stockholm, kul, men för de som inte är i branchen eller "gått på Operan" så vill jag bara säga att Operan är snuskigt dyr att besöka och för staten, jag kan inte siffrorna men inte är det minre än 1500kr som subventionerar varje publikstol per föreställning

onsdag, april 11, 2007

Vi hade iallafall tur med vädret...


...också!


Vädret i Sälen är underbart med sol och värme, hur kan man undvika att åka till norra Dalarna minst en gång per år.


Båda barnen går i skidskola och lär sig att åka själva, i både lift och backe. Enda smolken är det hårda toppvädret som stängt av de stora transportörerna uppåt, sittlifterna.


Maten som lagas och äts på både restaurangerna och i sviten på Skilodge i Lindvallen är god.


Bilden ovanför föreställer "K" i sitt första åk i liften själv.

fredag, april 06, 2007

"The hills are alive"...


...with the sound of music. -Ska det vara så, är det så vi vill ha det? (Sagt i sann, hetsig PlusSverkeranda). Sol och regn över Sälenfjällen, det kan bli som överskriften att jag springer över en äng sjungandes dessa strofer med "kaninvibrato", men det spelar ingen roll, det finns tydligen playstation och massa faciliteter där vi ska bo. Barnen ska gå i skidskola varje förmiddag och man får välan se hur det går...


Bilden föreställer jag och "A" när vi letade efter en tillräckligt flack backe vid vår förra skidsemester, haha.


onsdag, april 04, 2007

Jag har just opererat in en Pacemaker på grannen...


Nejnej! Nåt mycket mer komplicerat, ett par fläktar i Datorn behövde bytas och jag trodde att det skulle gå bra att göra själv... Tjena! Första steget var att hitta passande reservdelar som skulle göra datorn ljudlös. Sen konvertera dessa fläktars infästning att passa ljud och grafikkort, tillika huvudfläkten till moderkortet. Oh My God. Kineserna som äger Datameckarfirman i Hötorgets T-bana var hjälpsamma och påpekade försynt att det nog var bäst att de gjorde detta åt mig. Jag insisterade på att få köpa reservdelarna och göra detta själv. Nu har jag skruvat isär datorn 3 gånger och satt ihop den 2(!) gånger. Nerpackningen av alla delarna i en resväska och promenad upp till tunnelbanan tog 10 minuter. Ojojoj, kved den trevligaste av killarna på datafirman åt min väska med nedskruvad PC medans den andra killen enträget försökte ruska ur några kvarglömda skruvar ur ett annat datorhölje.

En liten nudd med dammsugaren hade skadat moderkortet oreparerbart, jag har KASTRERAT min egen dator som jag är i så stort beroende av just nu, en massa musikarr mm ligger och kan inte bli nådda, hos en kinesisk datadoktor. Uh!

Sen vill jag bara tillägga att när jag var liten hette datorn; datamaskinen. De enda som fick greja med dessa var klädda i vita arbetsrockar, datamaskinerna kom från LM Ericsson och NorskData.

tisdag, april 03, 2007

Vill bara säga...

...att jag är oerhört glad över att välgörenhetsprojektet går bättre än väntat, nästan alla musiker jag har ringt har tackat ja till att spela in barnskivan (det är inget litet coverband utan stor symfoniorkester). Låtarna är färdigarrade, "C" är i öst och coachar de som ska lägga på sången, ljudteknikerna har börjat planera dukning i en av Radiohusets stora studios. Mer info inom kort!

Tidsperspektiv

Vår dotter Kerstin sa för några år sedan när hon var i 3-årsåldern;

- Det är inte jag som växer, det är ni som krymper!

Detta svar gav hon på min uppmaning att äta upp maten så att hon växer ordentligt. Barns logik kanske inte är så dum när allt kommer omkring! Hon hade kanske genomskådat mitt mattjat och ville få ett "End of discussion".

"A" frågade om jag skulle ha hjälm nästa vecka i Sälen. - Nej! Sa jag. När jag var yngre åkte jag rätt mycket utför, både i närheten hemma, och på skolresor till Sälen och Idre. Utan hjälm.

- Vad händer om du kör in i en tall då? Frågar hon igen.

- Det är bara barn och utvecklingsstörda som har hjälm! Svarade jag.

- Just det! Poängterade hon.

Jag skulle inte ha sagt det där med utvecklingsstörda och barn, jag skulle ha ifrågasatt det där med tallar mitt i pisten istället. Godnatt!

söndag, april 01, 2007

Inversion! Inte Invention!


I måndags morse när jag gick till jobbet insåg jag hur skitig luften är i Stockholms innerstad, solen tryckte på rätt bra och gav upphov till sk inversion, skiten, partikarna och föroreningarna stannar kvar på marknivå och andas in av oss själva och våra barns oförstörda lungorgan.


Jag skrattade så jag nästan kissade på mig när jag fick höra att min fru och min syster är ambassadörer för den största thefabrikören i världen, missförstå mig inte, the är bevisligen nyttigare än kaffe och har nån slags helande verkan om man klunkar i sig rätt sort. Enda kruxet är att de stolta theambassadörerna måste skicka en himla massa sms och e-postreklam där det ibland står; "Du får en vackrare insida", och andra saker för att locka över espressofreaks till ört och Roibusträsket. Med tanke på allt annat vi drar i oss (läs inledningen i detta inlägg), så tror jag inte teet spelar nån roll.

De skriver dessutom inget om att utsidan blir vackrare av the, så, den blir nog gråare och tristare.

Jag tillbringade hela gårdagskvällen framför blocket och andra annonsforum för att hitta 1:a bonusen åt theambassadörerna; en ädelträlåda med fack för thepåsar, jag gick bet, men ska kolla med en krögare i vårt hus om han kan fixa en snygg låda från det stora theföretaget.