fredag, september 29, 2006

Regerings-skiftet!


Nu när det blir annat ljud i skällan för oss kulturarbetare måste vi kanske bredda oss litegrann och vara beredda på lite andra arbetsuppgifter. Jag tror att man haft lite mer rörelseorienterade vidareutbildingar i en av landets radioorkestrar...
Kolla in den här killen!(klicka på här)

En spark i rätt riktning...


-Tänk om jag vore platschef på ett "bygge" där sedan huset rasade samman och jag hade vetat om och "mörkat" grava misstag i hållfastheten i betongen, dimensionerna på bärande reglar mm...

-Igen; Tänk om jag ljugit i en anställningsintervju för en revisorstjänst om min grava sifferblindhet...

-Åter igen; Tänk om jag hade varit inköpschef på Skopunkten och beställt 15000 vänsterskor utan matchande högersko...

-"Ultima" igen; Tänk om jag hade varit Statsminister Göran Perssons högra hand och Statssekreterare, typ chef över en jäkla massa tjänstemän på Statsrådsberedningen och den tyngsta posten på Regeringskansliet och i det ämbetet ljugit för KU och en himla massa drabbade i Tsunamikatastrofen för nåt år sedan, bara för att rädda "Storpotäten"(Persson) eller mitt eget skinn...

-Slutligen; Jag hade troligen aldrig fått förtroendet att ens skruva ihop en IKEA-garderob åt byggföretaget.

-På revisionsbyrån får jag nog inte ens springa och handla kaffebröd för firmans pengar.

-Som skohandlare slutar min karriär i nån källare sorterandes utrangerade "skoknektar".

-Lars Danielsson har sökt 8 toppjobb som diplomat, han är ju så "kompetent"... Varför ska han bli vårat ansikte i Bryssel, Los Angeles eller Indonesien?

Återigen återknyter jag till mitt eget kall; om jag spelar fel tillräckligt mycket så kan jag bli dirigent, ok, via en tuttiposition i Altfiolsektionen måhända, men iallafall...

torsdag, september 21, 2006

I Sverige får man


snacka mobiltelefon när man kör bil. Det är faktiskt förbjudet i många andra länder. Det är livsfarligt att lita på att bilisterna ska stanna när man går över vägen. På vår gata finns det dessutom inga övergångsställ så det är extra farligt här. Sen har det också visat sig att cityjeeparna är de farligaste och dödligaste för gångtrafikanter. Dessa jeepar är överrepresenterade i vårt kvarter. Nästa gång ni ser bilar på Östermalm i Stockholm; kolla in hur stor andel av förarna som snackar mobiltelefon med "vänstern" och rattar cityjeepen med "högern"!

Den här damen löser problemet på ett utmärkt sätt!(klicka på "här")

onsdag, september 20, 2006

Ilandsproblem!


Idag när espresson tog 10 sekunder för kort tid genom filtret fick jag huvudbry i säkert 20 minuter. Kaffet ska alltid ha 25 sekunder för en dubbel espresso, iallafall genom våran maskin. Ett tvättäkta ilandsproblem att reta upp sig på.

Ett annat ilandsproblem är hur jämlikheten defineras i Staten; lönerna ska helst vara lika mellan män och kvinnor, chefsjobben skall fördelas jämnt mellan könen osv.
Är det inte väldigt konstigt att bara 20% av papporna tar föräldradagar med det jämställdhetsivrande som drivits i staten? Ekonomiska styrmedel för att få folk att göra vissa saker fungerar faktiskt, ta tex. biltullar, alkoholskatt medmera. Därför tror jag att om staten ska vara för jämlikhet och betala föräldrapenning måste man styra det mot 50% var, dessutom ska det vara inkomstbeprövat.

fredag, september 15, 2006

Inte längre slottsägare...


Ett par släktingar har precis sålt sitt hus, eller slott eller vad det nu kunde kallas det de bodde i... Jag räknade ut att man kan köpa sig 66 såna sommarhus som våran familj har, för samma pengar den nya hemmansägaren betalade. Hoppas släktingarna köper en mer driftsäker båt, det får de baske mig ta sig råd till. Husletartankarna fick sig en liten knäck, i och med dagens ovan nämnda husaffär.

onsdag, september 13, 2006

Siegfried!


Snart brakar det loss på operan i Stockholm. Jag tror att det är Siegfried&Roy som satt upp nån slags kostymopera. Man ser Siegfriedreklam lite överallt, men, som vanligt vet ingen utanför huset vad som händer på scenen inför en premiär. Det enda man vet är att en av operans skickligaste bleckblåsare kommer att stå i Gallerian(Shoppingcentret) eller i Kungliga Teaterns Guldfoaje för att exekvera brasslitteraturens mest krävande solo. Kolla här!

måndag, september 04, 2006

Ny version på Mozarts 40:de symfoni


Klicka Här!
En av de fräschaste versionerna på Mozarts stora g-moll symfoni!

Halloumiost till 7-årspresent?!


Vad ger man en 7-åring som önskar sig Halloumiost, sockervaddsmaskin,Hotellövernattning, popcornmaskin eller en sparkcykel, i nämnd rangordning?
Gårdagens konsert hade kunnat sluta dyrare än man kunde tro, jag blev dubbeldebiterad på inträdet, men maken till proffsig eventproduktion på Berns svarade på mitt mail omedelbart med önskan om mitt bankkonto och tillhörande ursäkt.

Poppiga hornisten från konserthuset ska stort tack för fint jobb i Beethovens 7:a förra veckan. I en sån symfoni är ju 2:a stämman mer utsatt än den 1:a'. När man spelat mer höghorn än låghorn de senaste 10 åren blir man ibland avundsjuk på dessa låghornister som har ett ljud som närmast kan härledas till nåt som låter i toastolen när man gläntar på locket, på ett positivt sätt alltså! Denna vecka exekveras Ravel's härliga pianokonsert i G samt Ginasteras Konsertvariationer, undrar om inte den spelades i blåhuset av den skånebördiga exilmasen. Det var väldigt svårt att få tag på en bra cd till den låten på ett legalt sätt, via cd-affärer eller nätshopping, men, som vanligt finns det vänliga själar som lagt ut musiken på fildelarsajter.

Outnyttjade resurser!


Hur kan man låta Adolfo Acosta spela de lägre trumpet tonerna i "Glamfushionbandet" Tower of Power? Det kan jämföras med en prisbelönt konditor som bara får baka "Finska Pinnar" hela dagarna. Det är ju inget sublimt framträdande de gör med tafatta koreografiska försök, men alla som var där; dragontrumpetar-rötägg till musikerfackpampar, kapellmästare och blåsvirtuoser från både jazz-underhållning och klassisk genre, hade betalt ett halft dagsverke efter skatt för att få sig "snortajt" dimackordspop till livs. Jaja, det har de från barnsben amerikanerna, speciellt de svarta, med Motown och R&Bbakgrund. Vad har vi då, svenskarna, vi har brunnsmusik, fyra-fem riktigt bra operasångare på världsscenerna, ABBA och ett gäng bra låtkopister(såna låtskrivare som kopierar skickligt andras fraser).
Man kanske skulle göra succé på Usa's västkustklubbar med dängorna; Jazzgossen, eller varför inte Sorglösa Brunn...
Kanske Björn Skifs skulle göra Las Vegasshow med Jules Sylvain-inriktning...
Hmmm. tänk på det ni.

Och tillslut undrar jag varför alla jazzwannabies är rakade på huvudet!?