torsdag, augusti 31, 2006

Timing...


Gösta Ekman har den, Robert Gustafsson har den, många musiker har den! Allt har med timing att göra oavsett vilket yrke man har eller vilken sport man håller på med. En skådis med sällsynt bra timing är Broadwaystjärnan David Hyde Price, kolla in ett väldigt roligt klipp med honom, klicka här!

onsdag, augusti 30, 2006

Angående kommentar till "Valtider"!


Klart man kan äta Hokifiléer, jättegott, men maken till kolestrolrik fisk får man leta efter. Dessutom fiskar man den runt Nya Zeelands kuster som innebär miljöovänlig transport runt hela jordklotet. Folk som äter dessa Hokifiskar ofta skulle alltså kunna kallas Åderförfettade Miljöbovar...

Valtider II...


Om Lars Danielsson kan bli ambassadör efter sina malörer så kan väl jag få bli Dirigent! Måste jag säga mer...
Snittet på färddatorn blev 147 km/h mellan Stockholm-Västerås idag på eftermiddan, vad gör man inte för att hinna med "extragigget" i studion. "Skifsens"sång till Palmers och Gardemars arrangemang är ju riktigt upplyftande, 50-70talsdängor som fått uppfräschade instrumenteringar kan aldrig bli fel.
Apropå den snabba körningen idag måste jag säga att våran bil går på etanol och vi har tankat alkohol(i bilen) hela tiden. Man tjänar ungefär 10% i bränslekostnad vid normal körning men vid sån hårdkörning som idag tjänar man mer, typ 15-20% pga högre oktantal i etanolen.

onsdag, augusti 23, 2006

Valtider!


Ännu har inte torsken tagit slut, det vill bevisas av norrmännen som hävdar att vikvalarna äter för mycket torsk. Struntprat, det är vi människor som tar för mycket torsk. Jag tycker att norrmännen inte behöver skylla ifrån sig, de har en lång tradition att fiska val, låt dom. Ska vi skicka Greenpeace på ryssarna också? Stören med sin kaviar är utrotningshotad, kanske än mer än valen. Enda skillnaden är väl att man är osäker på om störarna sjunger dom också...
Kamtjatkabjörnar har länge varit utrotningshotade men nu görs globala försök att rädda dessa "bestar". Peter, en hanne som importerats till Orsa björnpark är med sina 900 kilo, tre gånger större än vår svenska brunbjörn. Peters "tjej" Sofia väger 400 kilo. De har säker käkat gröt till frukost.
Vad jag ville säga med Orsas björnprojekt är väl att det är alla suveräna staters egen demokrati och vilja hur man vill göra med jakt o fiske medmera.

De där finnarna är verkligen bra dirigenter, förutom att nästan alla jag stött på är extremt intellektuella har de allihop en jäkla auktoritet. Esa-Pekka hör nästan allt som händer i 100-manskakafonin denna vecka.

Angående positiva anonyma kommentarer...

vill jag bara säga att dessa är så kallade "spams" som sveper runt bland alla ickeskyddade hemsidor där man kan kommentera osv. Ändock väljer jag att ha kommentarlåda så att vissa av mina ibland sjuka åsikter får svar.

söndag, augusti 13, 2006

Varför viras Kajsa in i svenska flaggan?


Om man inte betalar skatt i Sverige skall man banne mig inte ta del av skatteförmåner såsom sjukvård, sport och fritid. Kajsa har säkert egna läkare som hon betalar dyrt för själv. Men är det inte konstigt att hon kan vara skriven i Monaco...
När Kajsa började med friidrott fick inte hennes klubb de bingolottopengar många föreningar fyllt sina kassakistor med utan via ideella insatser och skattepengar, ok det är den svenska avundsjukan och missunsamheten jag fått en släng av, men borde det inte kännas konstigt att vira in sig i svenska flaggan när man "bor" i Monaco? Så mycket goodwillambassadör är inte Kajsa att hon drar turister till Sverige bara för att hon hoppar över 2m en gång i kvartalet. Nej, rättvisa åt folket och likhet inför skatteverket!

Tillbaka i stan & varför äter vi kräftor från gula floden?


De egenfiskade och hemkokade kräftorna från nån klar sjö i Dalarna borde väl spöa de flesta skaldjursrecepten från ICA och Tasteline, ok, till viss del kanske men det är väl mest stämningen över det exlusiva att äta egenfiskat och färskt... Tänk då resterande 8,9miljoner svenskar som köper frysta kinesiska jumbokräftor för 99 spänn, de sätter på sig färgglada mössor, super sig fulla och sörplar galla ur kräftorna?! Nån gång ska jag ta ett kort när jag själv sitter där med ett fint kinesiskt jumboexemplar, sen ska jag skicka detta kort till nån kines som bor nedströms Gula floden.(Som inte kallas gul pga människornas hudfärg utan bara för allt urin från 1,3 miljarder kineser rinner ut där) Tokigare än så kan det ju inte bli; äta kräftor som lever i kiss och har färdats 2100 mil sjövägen för att sen som i 11% av fallen kräkas upp, av dessa 11% har säkert hälften druckit rödvin till kräftkalaset bara för att nån kock på TV4 sagt i morgonsoffan att det fungerar ibland med rödvin till skaldjur. Jaja, till pilgrimsmussla kanske, eller kumminstekt havskräfta. Den riktiga sanningen sitter göteborgarna inne med, de går gärna på kräftkalas men mest för spritens och festens skull, sen går de hem till sig själva och äter krabba eller räka med ett "smil" på läpparna.