torsdag, juni 22, 2006

Sista skälvande minutrarna...


När man lämnar boet för 6 veckor är det ju viktigt att man kommer ihåg allt, så för att vara på den säkra sidan helgarderar vi genom att verkligen ta med allt. I kina för ett år sedan köpte jag en riktigt stor svart resväska(inte bara för att köpa hem piratkopierade dvd:er,300st) utan även för att kunna ha nåt bra att sommarpacka i. Vi fick inte bära våra egna väskor vid transfers i Kina, de hade folk som gjorde det och efter att ha försökt burit den en gång sa en kinesisk bärare som kunde engelska; -Black Satan! och så heter väskan efter den dagen. Jag skulle tro att man kan få ner 3 hårda Samsonite av den största modellen i Svarte Satan.

tisdag, juni 20, 2006

Nu tar vi dom!



Man får ju hoppas att de tar med sig 2:a halvleken till München på söndag. Synd att inte lagledarna byter matchkläder efter slutsignalen, det skulle väl se ut det, Lagerbäck i kostym. Ungefär lika roligt som att få se Zlatan eller Mellberg demonstrera köksredskap i TV-shop. Återigen kan man jämföra fotbollstanken med en hornsektion, är forwards sugna på solospel och inte jobbar hemåt(Zlatan), är det precis som om en soloblåsare lämnar de andra i sticket i tuttigroovet. Allbäck nitade således de kanske inte så viktiga ackordstonerna och fick som belöning spela riktigt snyggt solo.(Nickskarven i mål!). På torsdag blir det Dalarna några veckor framåt.

söndag, juni 11, 2006

Nu plockar vi fram grillen!


Tyvärr är det en veckas jobb kvar innan semester, ett par dagar i Västerås och några till på Norrlandsoperan. Men när man bor i lägenhet får man improvisera!

lördag, juni 10, 2006

En helt vanlig Svensson!


Han är inget extra, Anders Svensson. Varför får han spela från start ikväll i matchen mot Trinidad? Källström är ju en europeisk toppmittfältare, Trinidads förbundskapten jublade, det är bara att tacka och ta emot tyckte han. Lagerbäck kanske vet nåt som 90% av sportjournalisterna inte vet. Han har ett bra skott Svensson men inget tempo efter tiden i Borås. Jag öppnar inte lättölen och knaprar inte hårdbrödet med rå lök om inte Källström byts in väldigt snabbt.

söndag, juni 04, 2006

Om jag vore kung...


Skulle jag gå runt bland träden och picnickande stockholmare som kladdar med kycklingklubbor och pillar bort fästingar från allsköns ställen. Tänk om han verkligen gjorde det, vår kung. Ett par gånger i veckan då han rastade Noppe och de andra knähundarna, förresten Noppe(människan alltså), han fick sitt namn av en annan knähund nämligen hunden Noppe. Barna kan inte förstå varför kungen aldrig går ut i sina fina kungakläder, minkpälsarna och uniformerna med paljetter,egiljetter och medaljer. I vilket fall skulle han få en enorm "cred" om han gjorde det.

lördag, juni 03, 2006

SLAÅDAN(korrekt uttalat)


Zlatan är en riktig solohornist, vem fan sitter och nitar "höga c" på genrepet, bara dumskallar!
Juventusstjärnan tog inga risker och gjorde det rätta! Klas Ingesson rosades för sin kämpaglöd och arbetskapacitet i landslaget när han var med, klart han stack ut när alla andra, typ Brolin och de andra sparade sig i träningslandskamper. Sen när det väl "gällde", var Ingesson helt stum och slutkörd. Efter gårdagsmatchen är det väl klart att Kim Källström spelar från start i VM, allt annat vore skandal. Byt gärna in Anders Svensson en bit in i andra halvlek när Källström trasat sönder motståndarnas mittfält med långa bollar på Zlatan.

Det enda som skiljer Zlatan från en solohornist torde väl vara att hornisterna inte drar i trumpetarnas tröjor och hår!